Tuvākajās dienās Latvijā gaidāms silts laiks un vietām īslaicīgi līs, svētdien kļūs karstāk, liecina jaunākās laika prognozes.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotajiem datiem jūlija pirmajā dekādē vidējā gaisa temperatūra valstī bija 0,4 grādus zemāka par normu. Netika pārspēts neviens temperatūras rekords, savukārt mēneša otrās dekādes sākumā laboti četri aukstuma rekordi - 11.jūlija un 12.jūlija naktī dažās Latvijas pilsētas bija pārspēts minimālās temperatūras rekords.

Lai gan vietām Kurzemē nokrišņu daudzums jūlija sākumā pārsniedza normu, valstī vidēji tas bija 17% zem normas. Kurzemes ziemeļu daļā turpinās sausums.

Šīs nedēļas otrajā pusē pastiprināsies sausums un ugunsbīstamība, jo tikai vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Atbilstoši pašreizējām prognozēm plašākas lietusgāzes iespējamas svētdienas vakarā un pirmdien, kad no rietumiem gaidāma aukstās atmosfēras frontes ierašanās.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +20..+27 grādi, bet svētdien iespējama temperatūras paaugstināšanās līdz +28..+33 grādiem. Nākamās nedēļas vidū maksimālā gaisa temperatūra var noslīdēt līdz +19..+24 grādiem.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs visbiežāk gaidāma +10..+17 grādu robežās.

Valdošais būs lēns līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, bet svētdien gaidāms brāzmains dienvidu vējš, kas var izraisīt ūdens temperatūras kritumu Latvijas piekrastē.

Trešdienas rītā ūdens temperatūra jūrā, ezeros un lielākajā daļā upju bija +17..+22 grādi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: