Nolūkā pilnveidot pašvaldības transporta infrastruktūru, vienlaikus uzlabojot pilsētvides kvalitāti un satiksmes drošību, nodrošinot ērtāku pārvietošanos pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kā arī uzlabojot vidi tūrisma un uzņēmējdarbības attīstībai, Ventspilī ir uzsākta Mazās Priežu ielas izbūve, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Topošais Mazās Priežu ielas posms tiks izbūvēts 145 m garā posmā no Krustkalna ielas 6 līdz Ganību ielai 132. Būvniecības ietvaros tiks izbūvētas ar to saistītās inženiertehniskās komunikācijas, pārceļot arī ielu apgaismojuma gaisvada līniju. Līdz šim perspektīvā Mazā Priežu iela bija bez seguma. Jaunā ielas posma būvdarbus paredzēts veikt līdz 2023. gada novembrim.

Projekts tiek realizēts ņemot vērā Ventspils valstspilsētas pašvaldības un Ventspils novada pašvaldības kopīgās ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam un kopīgās attīstības programmā 2021. – 2027. gadam noteiktos rīcības virzienus, kā arī Ventspils valstspilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam noteikto ilgtermiņa attīstības mērķi – veidot ērtu, drošu, pievilcīgu un vidi saudzējošu dzīves un darba telpu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: