Sestdien, 22. aprīlī, arī Ventspilī jau 16 gadu pēc kārtas notiks Lielā Talka ar šī gada moto ''Zaļa Latvija = Zaļa pasaule''. Ventspils pašvaldība aicina ikvienu piedalīties talkā, lai sakoptu un saudzētu savu apkārtējo vidi.

Ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti piedalīties talkā, iesaistoties vides sakopšanā Pārventas meža masīvā aiz bērnu parka “Fantāzija” līdz jūrai, kā arī meža masīvos no Vasarnīcu ielas līdz jūrai, aicinot maisus atstāt redzamā vietā, piebraucamā ceļa malā. Talkas vietu var pieteikt arī citviet pilsētā, sev īpaši izraudzītā vietā. Ventspils Komunālā pārvalde talkas dalībniekiem nodrošinās bezmaksas maisus, taču iepriekš ir jāpiesaka izvēlētā talkošanas vieta, zvanot Ventspils Komunālās pārvaldes talkas koordinatorei pa tālruni 29471342, lai saskaņotu vietu, kur pēc talkas piepildītie maisi tiks novietoti. Pēc talkas visi pieteiktie maisi tiks savākti un izvesti pirmdien, 24. aprīlī.

“Katrs, kurš ir piedalījies talkā, var justies lepns un gandarīts, ka mūsu kopīgais darbs Latvijā ir ticis pamanīts un atzinīgi novērtēts. Mums ir dziļas talkošanas tradīcijas, tomēr pats būtiskākais, manuprāt, ka mēs cenšamies skatīties nākotnē. Cenšamies skaidrot sabiedrībai, kādas sekas uz Latvijas un visas pasaules ekosistēmu atstāj cilvēku neapdomīgā un bieži vien kaitnieciskā rīcība attiecībā pret dabu. Mums jāsaprot, ka klimata izmaiņas, kuras kļūst arvien acīmredzamākas, radīs arvien jaunas problēmas un jaunus izaicinājumus visai cilvēcei. Tāpēc ir svarīgi ne tikai runāt par šīm tēmām, bet arī darīt kaut ko lietas labā. Lielā Talka mudina ikvienu piedalīties, kā arī nebūt vienaldzīgiem un nestāvēt malā,” uzsver Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Vairāk informācija mājas lapā www.talkas.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: