Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde ”Ventspils Komunālā pārvalde” ir noslēgusi iepirkumu par horizontālā marķējuma un termoplasta atjaunošanu un uzklāšanu ielām, ietvēm, veloceliņiem, kā arī citviet. Darbus paredzēts uzsākt aprīļa otrajā pusē.

Ielu horizontālo apzīmējumu atjaunošanas darbi ik gadu tiek uzsākti aprīlī vai maijā, kad vidējā gaisa temperatūra stabili turas virs +10 grādiem, arī naktīs. Tas nepieciešams, lai marķējuma krāsviela un termoplasts varētu pietiekami ātri nožūt.

Horizontālā marķējuma uzklāšana tiek veikta pakāpeniskā secībā, pirmos apzīmējumus uzklājot uz ielu ass līnijām, tad uz velo piktogrammām, invalīdu un ģimeņu stāvvietām, stāvvietu joslām un gājēju pārejām. Lielākā daļa marķējuma uzklāšana pārsvarā tiek veikta naktīs, lai netraucētu satiksmei, jo marķējuma atjaunošanai īslaicīgi tiks slēgta viena braukšanas josla, izvietojot pagaidu norādījumus vai ceļu zīmes vietās, kur šie darbi tiek veikti.

Atbilstoši līguma nosacījumiem ielu marķējuma un termoplasta uzklāšana ielās tiks pabeigta līdz 4. jūnijam. Ja klimatisko apstākļu dēļ kavēsies darbu uzsākšana vai pabeigšana, tad beigu termiņš tiks pagarināts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: