Pagājušajā nedēļā uz redakciju pazvanīja kāda Staldzenes iedzīvotāja un pastāstīja, ka jūras krastā izskalotas beigtas zivis. Bildēs redzams, ka tās ir dažāda izmēra un sugu.

Pagaidām nav saņemts skaidrojums no Valsts Vides dienesta par zivju masveida bojāejas iemesliem.

Valsts Vides dienestā kā vienu no versijām min zvejas tīkla saplīšanu vētras laikā, kā rezultātā zivis izskalotas krastā. Izmeklēšana turpinās, informēja Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāja Daina Naumova. Ja tiks piešķirti līdzekļi, tiks veiktas analīzes, lai noskaidrotu zivju bojāejas iemeslu. Liepājas rajonā ir fiksēts jūras piesārņojums, bet tur nav atrastas beigtas zivis.

Savukārt Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļas vadītāja Ilga Zīlniece minēja, ka bojāejas iemesli var būt dažādi. Kā vienu variantu viņa pieminēja tīkla saplīšanu vētras laikā. Iespējams, ka zvejnieki, kas zvejo šajā vietā, vētras dēļ nav tikuši tām pakaļ un zivis gājušas bojā. No nesvaigajām zivīm zvejnieki atbrīvojušies, tās izberot jūrā, vai arī zvejnieki tās nozvejojuši vairāk kā vajag un tāpēc no tām atbrīvojušies.

Kāds aculiecinieks stāstīja, ka beigtas zivis ir manītas arī jūras krastā pie Užavas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    No malas 30.10.2017, 11:52:14

    Visdrīzāk,ka kāds zvejas kuģis atbrīvojies no nevajadzīgās piezvejas.

  • 0
    reku 30.10.2017, 15:32:12

    Gan jau kaijas un vārnas nokops.

  • 0
    Opaps 30.10.2017, 15:50:51

    Šodienas vētra visu aizskalos iūrā.Udens ir pacēlies līdz stākrasta pamatam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: