Izbūvējot Ventspilī jaunus rotaļu laukumus, tie tiek aprīkoti ar krāsainu triecienabsorbējošu gumijas segumu. Pakāpeniski ar šādu segumu aprīko līdz šim uz smilšu seguma atrodošās rotaļu iekārtas abās bērnu pilsētiņās.

Moderno gumijas segumu, kas pasargā no nevēlamām traumām un ir daudz higiēniskāks nekā smilšu segums, šogad plānots ierīkot zem vienas rotaļu iekārtas bērnu parkā “Fantāzija” Pārventā 99 m2 apmērā, un zem divām rotaļu iekārtām bērnu pilsētiņa kreisajā krastā 715 m2 apmērā.

Jau informēts, ka pēdējo gadu laikā abās bērnu pilsētiņās, kas izbūvētas pirms vairāk kā 10 gadiem, ierīkoti jauni mini sporta laukumi ar gumijas segumu, kā arī ieklāts gumijas segums zem vairākām rotaļu iekārtām, kur līdz šim atradās smilšu segums. Pērn ar gumijas segumu aprīkota viena no lielākajām rotaļu iekārtām bērnu parkā „Fantāzija” pie parka centrālās ieejas 191 m2 lielā laukumā, savukārt kreisā krasta bērnu pilsētiņā ar elastīgo gumijas segumu aprīkotas trīs rotaļu iekārtas, kopā to ieklājot 337 m2 lielā laukumā. Darbs turpināsies arī turpmāk, ar gumijas segumu aprīkojot maksimāli daudz rotaļu iekārtas abās bērnu pilsētiņās.

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka Ventspilī kopā ir jau 36 rotaļu laukumi daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, parkos un skvēros, kā arī 2 bērnu pilsētiņas.

Kaut gan šogad jaunu rotaļu laukumu izbūve nav plānota, jo 4 jauni rotaļu laukumi pilsētā tapa pērn, šogad tiks pabeigti darbi Inženieru ielā 73/75/77, kur 2016. gada nogalē izbūvēts rotaļu laukums un uzstādītas rotaļu iekārtas, bet laika apstākļu dēļ netika ieklāts gumijas segums. Bet iekšpagalmā Celtnieku ielā 2A, kur pērn izbūvēts jauns rotaļu laukums, tiks uzstādītas papildu iekārtas bērniem vecumā no 6-12 gadiem. Arī zem tām tiks ieklāts gumijas segums 160 m2 apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: