Sinoptiķu prognozes liecina, ka gada pēdējās dienas Latvijā būs rekordsiltas, savukārt Ziemassvētki būs lietaini un ar vēju.

Šajā nedēļas nogalē, kā arī nākamnedēļ Latvija saglabāsies decembra beigām neierasti silts laiks, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Latviju turpmākās dienas šķērsos nokrišņu zonas, taču līdz ar augsto gaisa temperatūru sniega vietā ir gaidāms lietus.

Nākamās nedēļas sākumā gaidāms arī brāzmains vējš, un otrdien, 22.decembrī, vējš var sasniegt vētras spēku.

Meteorologi prognozē, ka turpmākajās dienās kritīs vairāki siltuma rekordi - gan atsevišķās meteoroloģisko novērojumu stacijās, gan arī, iespējams, kādu dienu varētu tikt labots nacionālais siltuma rekords konkrētajam datumam. Tāpat iespējams, ka tiks labots decembra 3.dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords kopumā, jo virs plus 10 grādu atzīmes gaisa temperatūra Latvijā 3.dekādē ir paaugstinājusies tikai 2011.gada 26. un 27.decembrī.

Pagaidām vēl nav precīzu prognožu par laika apstākļiem gadumijā, taču sinoptiķi neprognozē strauju ziemas apstākļu iestāšanos. Neliela varbūtība par laika apstākļu maiņu pastāv, un, ja vējš iegriezīsies no ziemeļiem, var nedaudz piesalt un uzsnigt sniegs. Tomēr lielāka iespējamība, ka laika apstākļi būtiski nemainīsies un jaunais gads sāksies ar siltu laiku.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: