Šogad aprit 90 gadi kopš 1923. gadā dibināts Slīteres dabas piemineklis, vēlāk pārdēvēts par dabas rezervātu, tagad – nacionālo parku.

Lai arī aizsargājamās dabas teritorijas nosaukumi un platība laika gaitā mainījušies, teritorijas kodols Šlīteres Zilo kalnu pakājē bauda valsts aizsardzību jau nepilnu gadsimtu. Lai atzīmētu jubileju, pasākumi, kas veltīti svarīgajai gadskārtai, notiek visu gadu. Izsludināts fotokonkurss, kuru noslēgs labāko fotogrāfiju izstāde rudenī Latvijas Dabas muzejā. Jau pagājusi pavasara talka teiksmainajā Dāvidpļavā un Slīteres Ceļotāju dienas vasaras sākumā.

27. jūlija vakarā notiks Slīteres unikālajai kukaiņu faunai veltīts pasākums pie Šlīteres bākas, bet oktobra sākumā – Slīteres nacionālajam parkam veltīts seminārs dabas un kultūrvēstures pētniekiem. Vasarā atklās jaunierīkotos un atjaunotos dabas infrastruktūras objektus: Pēterezera dabas taku, Slīteres dabas taku, Kolkasraga priežu dabas taku, kā arī nelielus automašīnu stāvlaukumus pie dabas objektiem piekrastes ciemos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: