Ventspils 4. vidusskolā norisinājās ekoskolas aktivitāšu noslēguma pasākums Ekonakts, kurā skolēni varēja radoši izpausties septiņās darbnīcās.

Ekonakts pasākumā piedalījās 8. – 11. klašu un 6.b klases skolēni. Ekonakts tika organizēta, iedvesmojoties no Ekoskolas rīcību dienas 5.-7. klašu skolēniem, kas notika 2012./2013. mācību gada novembrī.

 

Ekonaktī 4.vidusskolā norisinājās 7 darbnīcas. Skolas ēdamzālē norisinājās darbnīca „Veselīgā ēšana”, kurā skolēni varēja pārbaudīt savas pavārprasmes saldo un sāļo salātu gatavošanā, kur garšas kārpiņām tīkamākie salāti saņēma nominācijas „Sāļais rīts” (8.a klase) un „Saldā pēcpusdiena” (11.b) klase.

 

Aktu zālē pie skolas pašpārvaldes prezidenta A. Astukēviča varēja uzzināt daudz jauna par „Eko-arhitektūru” Skandināvijā. Jaunieši diskutēja par šādu ēku izveidošanu Ventspilī un apsprieda dažādus variantus, kā uzlabot savas skolas dzīvi un vidi. Pēc šīs darbnīcas tika saņemta nominācija „Gudrākais arguments”.

 

Skolotājas I. Reisone un I. Bērzniece rosināja skolēnus veidot teatrālu vēstījumu saistībā ar Ekoskolas tēmām. Šajā darbnīcā nopelnītas nominācijas „Reklāmas triks” – par veselīga dzīvesveida atspoguļojumu un „Aktieri” par meža tēmas tēlojumu. Nomināciju „Es izglītoju” un „Skaties, mācies” ieguva veidojot izglītojošus auduma/polietilēna maisiņus kopā ar skolotāju I. Krauli, 8.b skolnieci A. Gončarovu un 10.b skolnieku R. Ruku. Maisiņu veidošanā tika izmantoti dažādi materiāli- veci auduma galdauti, avīžu, žurnālu izgriezumi un izlietoti polietilēna maisiņi.

 

Skolas basketbola laukumā pie skolotājas A.Riekstiņas un 11.a klases basketbolistiem klašu zēni varēja savas prasmes parādīt strītbolā. Šajā darbnīcā zēni pelnīja nominācijas „Čaklākās kājas” un „Trāpīgais metiens”. Fizikas kabinetā, palīdzot skolotājām J.Andersonei un I.Ziemanei, uzplauka jaunas puķes no PET pudelēm. Šajā darbnīcā visa grupa saņēma nomināciju „Skaistākā puķe”. Netika aizmirsts orientēšanās sports, kuram maršrutu veidoja skolotāja S.Ekmane.

 

Atraktīva bija ne tikai trase, bet arī skolēnu izdoma, izvēloties kā pārvietošanās veidu gan riteni, gan skuteri un pat nedraudzīgāko veidu – auto. Šeit tika pelnītas nominācijas „Es atradu” un „Atradu visātrāk”.

 

Pasākuma ietvaros norisinājās arī papildaktivitātes „Zvaigžņotā nakts” pie skolotājas A.Beltes, „Teleskops” un karaoke. Gan skolēni, gan skolotāji šo pasākumu atzina par vērtīgu un vēlas ko līdzīgu atkārtot arī nākamajā gadā.

 

Informāciju sagatavoja 10.a klases skolniece Signe Mežniece

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: