Svētdien piekto maču LBL čempionātā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos tiksies ar "Latvijas Universitātes" komandu – pēc bēdīgajiem notikumiem piektdienas mača beigās ventspilniekiem spēlē ar studentiem nepieciešama pamatīga mundiera spodrināšana.

Pēc tā, kas notika piektdien Ventspilī, Kurzemes klubam vienkārši nav tiesību spēlēties un nenovērtēt jebkuru sāncensi, un gan jau vienīgais, kas kaut cik aizdziedēs līdzjutēju rētas, būs pārliecinoša uzvara. Nevis vienkārši panākums, bet tāds, kas nerada šaubas par BK "Ventspils" pārākamu no pirmās līdz pēdējai minūtei.

"LU" komanda čempionātu sāka ar zaudējumu 73:85 studentu derbijā pret "Turību", bet pēc tam 94:87 pieveica "Jelgavu". Sezonas trešajā mačā rezukltatīvā cīņā rīdzinieki ar 81:114 Madonā piedzīvoja zaudējumu "VEF" komandai. BK "Ventspils" LBL čempionātā pagaidām cīnās bez neveiksmēm un bez intriģējošām maču galotnēm. Lai arī kā bija klājies mača gaitā, visās četrās spēlēs ventspilnieki svinēja drošas uzvaras, apspēlējot Liepāju, Valmieru, Jūrmalu un "Turību".

"LU" rindās spēlē divi basketbolisti, kuri savulaik vismaz uz brīdi saistījuši ventspilnieku treneru uzmanību – pirms sezonām Kurzemes pusē bija manīti Zintis Plivda un Harijs Rubenis. Pārliecinoši labākais punktu guvējas gan ir savulaik par ļoti perspektīvo sauktais Žanis Peiners (15,0), bet zem groziem ar vienādu produktivitāti saimnieko Kristaps Dārgais, Toms Straudovskis un Armands Ošiņš (visiem 7).

15,2 punktus vidēji mačā LBL līdz šim guvis BK "Ventspils" uzbrukuma līderis Džamars Jangs, bet labākie cīnītāji par atlēkušajām bumbām bijuši Sems Vilards (7,2) un Artūrs Bērziņs (6,8).

Māča sākums pulksten 17.30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: