Piektdien trešo maču Baltijas Basketbola līgā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems "Rudupis" vienību – pagājušās sezonas trešo spēcīgāko komandu Lietuvas čempionātā. Spēles sākums pulksten 19.

Trešā vieta Lietuvas čempionātā – tā jau ir kvalitātes zīme. Salīdzinot ar pagājušo sezonu "Rudupis" sastāvs gan piedzīvojis izmaiņas, taču diez vai var teikt, ka tās ir ar mīnuss zīmi, pie tam šosezon leišu klubs arī debitēs ULEB Eirokausa turnīrā.

Komandas rindas papildinājis 206 cm slaidais uzbrucējs Armins Urbutis, kurš pēc studijām ASV divas sezonas pavadīja Itālijā "Bennet Cantu" rindās, tiesa ar iespaidīgu statistiku neizceļoties. Mājās pēc pamatīgas izklejošanās pa Eiropu (pārsvarā Poliju) atgriezies enerģiskais aizsargs Gintars Kadžulis, kura pēdējais pieraksts bija Melnkalnes "Budocnost". "Rudupis" rindās spēlē arī pieredzējušais lietuviešu snaiperis Daiņus Šelenga, kurš vēl pērn bija "Žalgiris" komandā, kā arī šobrīd labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām Lietuvas čempionātā Povils Butkevičs – 203 cm garais uzbrucējs vidēji mačā ticis pie deviņām bumbām.

Lietuvas čempionātu ventspilnieku sāncenši sākuši tieši tāpat, kā BK "Ventspils" Latvijas – četras uzvaras, četros mačos. Savukārt Baltijas līgā komandas rēķinā uzvara un zaudējumus. Vispirms "Rudupis" izbraukumā ar 95:76 pagarinājumā pieveica "Kedainiai" komandu, bet tad arī viesos ar 80:93 piekāpās līgas jaunpienācējiem "Triumph". Ventspilnieku rēķinā BBL čempionātā ir divi panākumi. Pirmajā mačā savā laukumā pārliecinoši izdevās tikt galā ar "Liepājas lauvām" (85:59), bet tad sekoja uzvara viesos – 84:74 pret "Kedainiai".

Lietuvieši Ventspilī ieradīsies no Liepājas, kur aizvadīs BBL maču ar vietējām lauvām, līdz ar to "Rudupis" tā būs jau ceturtā izbraukuma spēle pēc kārtas šajā līgā. Savukārt ventspilniekiem šajā sezonā pārsvarā spēles bijušas tieši savā laukumā, turklāt līdz šim tās izdevies noslēgt kā uzvarētājiem.

Mača sākums šajā sezonā Ventspilī tradicionālā laikā pulksten 19, bet basketbola klubā ir pārliecināti, ka nedēļas nogales svinības ir vienkārši lieliski sākt ar basketa mača apmeklējumu.

BBL Turnīra tabula (vieta, komanda, uzvaras, zaudējumi, grozu atiecība, punkti)

1.Triumph 2-1 16 5

2.University of Tartu 2-1 2 5

3.BK Ventspils 2-0 36 4

4.Siauliai 2-0    8 4

5.Kedainiai/Triobet 1-2 3 4

6.Kalev/Cramo 1-2 1 4

7.Baltai, KK 1-2 -24  4

8.Juventus 1-1 9 3

9.Pieno zvaigzdes 1-1 8 3

10.Rudupis 1-1 -4 3

11.Liepājas Lauvas 0-3 -55  3

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: