Pēdējo pārbaudes maču, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījuši BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot Lietuva sesto spēcīgāko vienību Techasas un svinot uzvaru.

Laukuma saimnieki maču sāka ļoti neveiksmīgi, īsā laikā pieļaujot trīs kļūdas un nonākot zaudētājos 0:5. Arī visu pirmo ceturtdaļu priekšā turējās viesi, laiku pa laikam panākot arī sešu punktu pārsvaru. Pēc desmit minūtēm BK Ventspils bija zaudētājos 21:25, bet otrā ceturtdaļa sākās ar Bērziņa un Vilarda šovu, kas pa diviem sameta sešus punktus pēc kārtas, pirmo reizi vadībā izvirzot mājiniekus. Ceturtdaļas vidū gan pamatīgi nobuksēja mājinieku uzbrukums, un bumba nekrita grozā pat no ļoti labām izdevībām. Kad puslaikā spēlēt bija atlikušas 78 sekundes, Techasas komanda atkal bija atjaunojusi sešu punktu pārsvaru – 32:38.

Gundars Vētra pieprasīja minūtes apspriedi un laikam jau atrada pareizos vārdus, jo atlikušajā laikā Strēlnieks juniors, Meiers un Jangs kopējiem spēkiem savāca septiņus punktus, ventspilniekiem atpūtā ļaujot doties ar viena punkta pārsvaru – 39:38. Pēc lielā pārtraukuma BK Ventspils atsāka ar vēl vienu izrāvienu, izvirzoties vadībā 47:40, bet pēc tam arī 57:44 un... nobuksēja.

Lietuvieši atspēlēja vairāk nekā pusi no saviem mīnusiem, tomēr pirms pēdējās ceturtdaļas  ventspilniekiem bija itin drošs pārsvars – 65:56. Ceturtās ceturtdaļas sākumā daudz enerģiskāk laukuma darbojās viesi, sagādājot ventspilniekiem lielas grūtības ne tikai tikt pie metieniem, bet pat šķērsot laukuma centra līniju. Tuvāk par četriem punktiem viņiem tas tikt tik un tā neļāva. Izšķirošo ofensīvu uzsāka Jāņa Strēlnieka tālmetiens, no tuvākas distances precīzi bija arī citi ventspilnieki, un komandai izdevās atjaunot 13 punktu pārsvaru – 76:63.

Atlikušajā laikā BK Ventspils droši nosargāja uzvaru, svinot panākumu 81:67. Produktīvu maču aizvadīja Jānis Strēlnieks, gūstot 21 punktu, atdodot sešas rezultatīvas piespēles un tikpat reizes savācot bumbu pie groziem. 16 punkti Džamara Janga rēķinā, bet 12 punkti un 14 atlēkušās bumbas Semam Vilardam.

Jau otrdien BK Ventspils uzsāks regulāro sezonu, ULEB Eiropas kausa kvalifikācijas mačā savā laukumā uzņemot Ukrainas Azovmash.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: