13. aprīlī “Ventspils Kikboksa Leģions” sportisti trenera Sergeja Deņisova vadībā piedalījās 11. Rīgas atklātajā čempionātā pankrationā. Visi sportisti izcīnīja medaļas.

Pankrations ir sena cīņas māksla, kas 648. gadā p.m.ē. tika ieviesta pat Grieķijas olimpiskajās spēlēs. Ja senajā pankrationā sportistiem bija minimāli ierobežojumi – nebija noteikumu vai laika ierobežojuma, tad mūsdienās sportisti cīnās ar aizsargekipējumu, cīņas ir sadalītas raundos un ir noteikumi, kas pankrationu iedala četrās sadaļās: Pyx Lax ( K-1, muay-thai), Pigmahia (bokss), Pleris Agon (MMA) un Kato Agon (graplings).

“Ventspils Kikboksa Leģions” sportisti startēja Pyx Lax un Pigmahia cīņās:
1. vieta: Maksims Lapinskis - Pyx Lax (13 gadi, 60+ kg);
2. vieta: Aleksejs Agejevs - Pyx Lax (14 gadi, 70+ kg);
2. vieta: Olivers Sproģis – Pyx Lax (11 gadi, līdz 45 kg);
2. vieta: Mārcis Lelis – Pyx Lax (11 gadi, līdz 34 kg);
2. vieta: Šons Burmeisters – Pigmahia (12 gadi, līdz 45 kg).

Treneris Sergejs Deņisovs: “Iepriekš VKL jau vairāk kā 10 gadus piedalījās pankrationa čempionātos, bet pēdējos gados saspringtā kikboksa čempionātu grafika dēļ tas nebija iespējams. Tagad mums ir aizaugusi jauna sportistu paaudze, kam vajag cīņu pieredzi ringā. Tā kā kikboksā sacensību nav, mēs ar prieku piedalījāmies Rīgas čempionātā pankrationā. Uguns/cīņu kristības ir veiktas, traumu nevienam nav, veiksim kļūdu analīzi un nākamajās pankrationa sacensībās vedīsim uz Ventspili vairāk zelta medaļu.
Īpaši gribu izcelt Maksimu Lapinkski, kurš pusgada laikā spēja sagatavoties un čempionātā izcīnīja 1. vietu. Tas ir ļoti labs rezultāts, īpaši ņemot vērā, ka Maksims nesen pārvācās uz Ventspili no Rīgas, kur viņš vairākus gadus nodarbojās ar grieķu-romiešu cīņām. Un tā ir pavisam cita cīņas sporta pasaule, ja salīdzinām ar kikboksu.”

Čempionātu rīkoja Latvijas Pankrationa federācija. Sacensībās piedalījās daudzi cīņas sporta klubi no Rīgas, Jūrmalas, Valmieras, Bauskas, Ventspils un vairāki klubi - viesi no Lietuvas.

Nākamās sacensības “Ventspils Kikboksa Leģions” būs jau 21. aprīlī “F-1 Open Ring” Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: