Basketbola klubs "Ventspils" šodien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) ceturtdaļfināla izšķirošajā, trešajā, spēlē savā laukumā uzņems Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits". Mačs olimpiskajā centrā "Ventspils" sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot portālam "Sportacentrs.com".

Ventspilnieki ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā tika pie panākuma ar 103:69, bet otrajā ar 82:69 pārāki bija Tartu basketbolisti, sērijā līdz divām uzvarām panākot neizšķirtu.

"Ventspils" ar bilanci 20-10 pamatturnīrā ieņēma ceturto, bet "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" (19-11) - piekto vietu.

Abās šīs sezonas pamatturnīra spēlēs uzvaru bija izcīnījuši ventspilnieki. Vispirms viņi viesos pagarinājumā uzvarēja ar 88:83, bet mājās pieveica pretiniekus ar 92:63.

Pirmdien vietu pusfinālā nodrošināja "VEF Rīga", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja "Rīgas Zeļļus", bet Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 2-0 pieveica "Parnu Sadam", arī iekļūstot pusfinālā. Savukārt trešdien "Prometey" ar 2-0 bija pārāka pār "Ogri".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: