Basketbola klubs "Ventspils" šodien, ceturtdaļfināla sērijā izcīnot otro uzvaru pār Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", var nodrošināt vietu "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfinālā.

"Ventspils" spēle viesos sāksies plkst.19 un tiešraidē to pārraidīs tīmekļa vietne "Delfi.ee".

Ventspilnieki ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā tika pie panākuma ar 103:69 un sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0. Ja sērijā būs nepieciešama trešā spēle, tā norisināsies 5.aprīlī, mājinieku lomā esot "Ventspilij".

"Ventspils" ar bilanci 20-10 pamatturnīrā ieņēma ceturto, bet "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" (19-11) - piekto vietu.

Abās šīs sezonas pamatturnīra spēlēs uzvaru bija izcīnījuši ventspilnieki. Vispirms viņi viesos pagarinājumā uzvarēja ar 88:83, bet mājās pieveica pretiniekus ar 92:63.

Savukārt plkst.19 "Ogre", kas pirmajā spēlē piedzīvoja neveiksmi, mājās uzņems Rīgā bāzēto Ukrainas komandu Slobožanskas "Prometey". Maču tiešraidē pārraidīs platforma "Sportacentrs.com".

Sērijas pirmajā mačā "Prometey" svinēja uzvaru savā laukumā ar 97:82 un sērijā panāca 1-0. Ja būs nepieciešams, trešā sērijas spēle tiks aizvadīta 5.aprīlī.

"Prometey" pamatturnīrā ar 26 uzvarām ieņēma otro vietu, bet "Ogre" izcīnīja 17 uzvaras un ierindojās septītajā vietā.

Šosezon "Ogre" novembrī vienu pārsteigumu Ukrainas klubam jau sagādāja, viesos uzvarot ar 85:76. Arī otrajā spēlē uzvarēja viesi, "Prometey" revanšējoties ar 91:68.

Pirmdien vietu pusfinālā nodrošināja "VEF Rīga", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 bija pārāka pār "Rīgas Zeļļiem", bet Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 2-0 pārspēja "Parnu Sadam", arī iekļūstot pusfinālā.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: