Svētdien, 10. martā, Ventspils Ledus hallē ar komandas “Kaleidoskops” uzvaru noslēdzās Ventspils pilsētas 21. atklātais čempionāts kērlingā.

Ventspils čempionāts aizsākās jau pagājušā gada novembrī. No septiņām komandām pēc aizvadītiem sasvstarpējo spēļu diviem apļiem, četras labākās turpināja finālturnīra izspēli, cīnoties par medaļām, bet pārējās par augstākām vietām turnīra tabulā.

Vienā no čempionāta pusfināla spēlēm tikās regulārā čempionāta uzvarētājs - dāmu komanda “Kaleidoskops” ar 4. vietā esošajiem Ventspils novada vīriem, kam šoreiz nācās piekāpties ar rezultātu 2:9.
Otrajā pusfinālā starp komandām “VKM” un “Akmens drupinātāji” cīņa izvērtās daudz sīvāka, līdz ekstraendā pārāki tomēr bija pieredzējušākie “VKM” spēlētāji, izcīnot uzvaru ar rezultātu 8:7.  Finālcīņai par čempionāta zelta medaļām komandai “VKM” gan vairs neatlika spēka, tajā dominēja  komandas “Kaleidoskops” spēlētājas, uzvarot ar rezultātu 12:3.
Komanda “Kaleidoskops”, ar skipu Guntu Milleri un spēlētājām Agitu Puriņu, Aiju Rudzīti, Liu Ālīti, Santa Blumbergu-Bērziņu sastāvā, svin savu pirmo Ventspils čempionu titulu komandas četru gadu pastāvēšanas vēsturē. Tas nav pirmais šo dāmu čempionu tituls - komanda ir izveidojusies uz panākumiem bagātākās kluba komandas “Pērles” bāzes, kas iepriekš ir spējusi četras reizes izcīnīt Ventspils čempionāta zelta medaļas. Sudraba medaļas izcīnījušās komandas “VKM” sastāvā spēlēja  skips Dace Ābelīte, spēlētāji Sonora Salmiņa, Dzintars Salmiņš un Andis Cirvelis.

Bronzas medaļas ar rezultātu 7:4 izcīnīja Akmens drupinātāji - Markuss Salmiņš, Toms Mangulsons, Valters Berķis, Helvijs Jēkabsons un Sandis Krists Puriņš, ceturtajā vietā atstājot komandu “Ventspils novads”, skips Mārtiņš Libkovskis, Lauris Bērziņš, Kārlis Libkovskis, Jānis Krauze, Kristaps Neimanis.  

Cīņa par piekto vietu čempionātā veikmīgāka izdevās komandai “Tā viš i”, skips Viesturs Grosbārdis, Andris Lasmanis, Olafs Indersons, Renāts Vieško un  Kristaps Pētersons sākotnēji pusfinālā uzvarot “Ice Storm” juniorus,skips Valters Vieško Ričards Cirvelis, Rihards Janbergs, Alekss Kapura), finālā pārspējot arī komandu “Lavīna” - Inga Apmane, Evita Rubene-Ozoliņa, Māris Ozoliņš, Ansis Brūns. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: