Rīgas pilī šodien notika "Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā 2023" laureātu apbalvošana, kur par augstvērtīgākajiem sacensību rezultātiem kausus saņēma Rūta Kate Lasmane un Arnis Rumbenieks, savukārt valsts komandu ieskaites kopvērtējumā - Igaunijas vieglatlētikas izlase.

Kā informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, kausus sportistiem pasniedza sacensību patrons Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Uzrunājot klātesošos, Rinkēvičs uzsvēra, ka Valsts prezidenta balva vieglatlētikā ir populāras sacensības ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas mērogā.

Viņš atzīmēja, ka vieglatlētika ir sporta veids, kas apvieno vairākas disciplīnas. Prezidenta ieskatā, ne velti vieglatlētiku bieži dēvē par visu sporta veidu karalieni.

"Šī sporta veida vienkāršība un tas, ka nav nepieciešams sarežģīts ekipējums, padara to par vienu no masveidīgākajiem sporta veidiem. Viena no būtiskākajām lietām, ko mums māca sports: ir jāprot gan uzvarēt, gan arī zaudēt, jo pavisam noteikti - nākamreiz nāks arī uzvara," pauda Valsts prezidents.

Viņš pauda prieku, ka Igaunijas komanda ir uzvarējusi sacensību kopvērtējumā un ieguvusi lielo kaustu, savukārt abi mazie kausi ir Latvijas sportistiem - Lasmanei un Rumbeniekam, kas ir nebijis notikums sacensību vēsturē kopš 2012. gada.

"Jūsu klātbūtne Rīgas pilī apliecina to, ka sports ir varens spēks - ne tikai lai sacenstos, bet arī lai stiprinātu draudzības saites starp Baltijas valstīm," uzsvēra Valsts prezidents.

Kopš pirmajām Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā sacensībām 1995. gada 17. jūlijā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā to patrons ir Valsts prezidents.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Guntars Shenfelds 26.10.2023, 19:20:53

    Visu cieņu Dačukam un Uģim.Jums izdevies neiespējamais,radīt divus superīgus cilvēkbērnus ,kuri mūs priecē sporta jomā.Lai arī dzīves džungļos viņiem viss viss izdodās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: