Staldzenē pie Būšnieku ezera laivu bāzes tika dots starts tradicionālajam skrējienam apkārt Būšnieku ezeram. Pasākuma notika jau 42. reizi un tajā piedalījās 83 dalībnieki, kuriem bija jāveic viens aplis apkārt ezeram, kura garums bija 8,1 km.

Vīriešiem distanci visātrāk veica Kristaps Bērziņš, kurš ezeram apkārt apskrēja 27 minūtēs un 18 sekundēs, otrajā vietā Guntis Grīnvalds (28,39), bet trešais Ģirts Viļumovs (30,01).

Sievietēm distanci visātrāk distanci veica Laura Čakle (33,48), otrajā vietā Madara Frēliha (35,20), bet trešā Dana Mačtama (36,24).

Par uzvarētājiem skriešanā savās vecuma grupās kļuva Katrīna Kleinberga, Simona Laura Kozlovska, Laura Čakle, Ginta Rassa, Ralfs Apfelbaums, Kristaps Bērziņš, Vitālijs Teteruks un Guntis Grīnvalds.

Pasākums organizēts ES projekta ''Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī'' ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības veselības paradumu maiņu, uzlabojot veselības veicināšanas un slimības profilakses pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Projekta aktivitātes ietver fizisko aktivitāšu, veselīga uztura, garīgās veselības veicināšanu un popularizēšanu sabiedrībā.

Būšnieka ezers kļuvis par brīnišķīgu aktīvās atpūtas cienītāju objektu, kura īpašo dabas skaistumu tagad iespējams izbaudīt ne tikai peldētājiem un laivotājiem, bet arī velobraucējiem, skrējējiem un pastaigu mīļotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: