Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās, kas risinājās Parīzē, no ventspilniekiem veiksmīgāks starts padevās tāllēcējai Laumai Grīvai, kura laboja personisko rekordu.

Laumai padevās lielisks sacensību starts, jo jau pirmajā lēcienā viņa laboja personisko rekordu, aizlecot 6.53 metrus. Otrais lēciens bija par 15 centimetriem tuvāks, bet trešais mēģinājums netika ieskaitīts, jo Grīva pārkāpa atspēriena dēlīti.

Līdz trešajai lēcienu sērijai Grīva turējās labāko astoņniekā, bet tad viņu apsteidza vairākas tāllēcējas, atstājot sportisti 11. vietā. Līdz finālam Grīvai pietrūka pieci centimetri, bet, ja sportiste būtu tajā iekļuvusi un startējusi tik pat sekmīgi, kā kvalifikācija, Eiropas čempionāta kopvērtējumā viņa varētu ieņemt septīto vietu.

Normunds Pūpols sacensības sāka ar 2.12 metru augstumu, ko spēja pārvarēt ar otro piegājienu. 2.17 metru augstumā novietotā latiņa padevās ar pirmo reizi, tomēr 2.22 metrus Pūpolam neizdevās pārlēkt, kas nozīmēja, ka sacensības beigušās. 22 sportistu konkurencē viņš ieņēma 21. vietu. Jāpiebilst, ka šogad Pūpols bija lēcis 2.24 metru augstumā, bet kvalifikācijas norma bija 2.30 metri. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: