Ūdens piedzīvojumu parkā rudens ir tas brīdis, kad viss atkal sāk griezties ar pilnu jaudu, jo ļaudis atvadās no ūdensprieku baudīšanas brīvā dabā, bet vēlas turpināt to darīt zem jumta. Un šis parks piedāvā tādu iespēju.

Skaistāk un ērtāk

Gatavojoties jaunajai sezonai, Ūdens piedzīvojumu parkā allaž tiek domāts par dažādiem uzlabojumiem un jaunievedumiem, un tādi veikti arī šogad. Pārvaldnieks Māris Millers stāsta, ka ļoti nopietni pastrādāts, lai patīkamāks kļūtu parka atrakciju un SPA zonas apmeklējums: «Šogad esam paveikuši daudz. Esam pārkrāsojuši kalnu upi un viļņu baseinu, saveduši kārtībā apgaismojumu, kas kļuvis ne tikai gaišāks, bet arī ekonomiskāks, jo izvēlētas LED spuldzes. Tāpat arī esam sakārtojuši SPA zonu.» Nepieciešamie uzlabojumi un apkope veikta arī citur parkā, un pārvaldnieks ir pārliecināts, ka tas ir pilnībā gatavs jaunajai sezonai.

Ūdens piedzīvojumu parkā regulāri tiek domāts par pasākumiem un akcijām, lai padarītu apmeklējumu pieejamāku un interesantāku. Piemēram, īpaša akcija paredzēta skolēnu rudens brīvlaikā, bet jau tagad ievērojamas atlaides pienākas skolēnu grupām. Jāpiebilst, ka parka apmeklējuma maksa arī bez akcijām ir ļoti dažāda un atkarīga, piemēram, no apmeklējuma laika un dienas. Tāpat pie atlaides var tikt, izmantojot ventus vai iegādājoties ģimenes biļeti.

Nakts peldējums un ballīte

Šajā sestdienā no pulksten 21 Ventspilī trešo reizi risināsies Nakts peldējums, kam pie mums jau izveidojušās stabilas tradīcijas. Arī šoreiz peldētājus uzmundrinās dzīvā mūzika, par ko rūpēsies Ventspils Bigbenda dalībnieki, turklāt būs arī īpašie viesi – Velkoņa virves vilcēji. «Viņi ne tikai peldēs, bet arī organizēs savas aktivitātes, tajā skaitā arī virves vilkšanu ūdenī. Tās, protams, nebūs nekādas sacensības, bet gan atpūtas pasākums. Pēc tam, kad būs nopeldēta kāda distance, varēs atpūsties akvarpakā un SPA zonā, klausīties dzīvo mūziku vai vienkārši pļāpāt ar draugiem. Ja būs tāda vēlēšanās, peldējumu varēs arī atkārtot, un tā šis pasākums ritēs apmēram līdz pusnaktij,» stāsta Millers, atklājot, ka šoreiz plānos ir noorganizēt arī fotostūrīti, bet sagaidīt tajā varētu visīstākā nāriņa. Noteikti būs arī citi pārsteigumi – par tiem tiek domāts.

Peldēšanas treneris Sergejs Iļjins piebilst, ka, lai piedalītos peldējumā, nav jābūt īpašām peldēšanas iemaņām – pilnīgi pietiks, ja bez grūtībām varat nopeldēt vienu baseinu, tas ir, 25 metrus: «Tas vienkārši ir veids, kā citādāk pavadīt brīvdienas vakaru. Pavadīt to ar kustībām, labā atmosfērā un labā kompānijā. Tas labi uzlādē nākamajai darba nedēļai, bet varbūt kādam arī liek padomāt par to, ka uz baseinu ir labi nākt biežāk.»

Peldēšana nemainīgi populāra

Iļjins ar gandarījumu atzīst, ka viņam nav īpaši jālauza galva par to, kā kādu dabūt uz baseinu, jo interese par peldēšanu esot tiešām liela. Tā tas ir gan sporta skolas Spars peldēšanas nodaļā, gan peldēšanas apmācības grupās dažāda vecuma jauniešiem: «Cilvēkiem patīk ūdens, viņi labprāt peld, turklāt dara to, dažādu motīvi vadīti. Kādam tā ir sportiska interese, bet citi vienkārši vēlas atpūsties, kas arī ir ļoti labi. Diemžēl šobrīd vēl nav peldēšanas apmācības grupas pieaugušajiem, kam, godīgi sakot, nemaz nebūtu viegli atrast brīvu laiku, taču, ja būs nopietna interese, varētu padomāt arī par to.» Tāpat kā citās sporta bāzēs, brīvāki apmeklējumiem ir rīti, bet darbdienās baseinā peldēt iespējams jau no pulksten 6.45, kas turklāt ir arī izdevīgāk nekā vakara stundās.

Peldētapmācībās šogad vairāk tiek iesaistīti sākumskolas klašu un arī bērnudārzu audzēkņi. Tā ka arī mazais baseins, kurā notiek šīs nodarbības, ir pilnībā noslogots līdz sešiem, septiņiem vakarā. Millers skaidro, ka tas palīdzēs ielikt pamatus un veicinās interesi par peldēšanu: «Tas ir svarīgi, lai bērni gribētu peldēt un to arī darītu, un tiešām ir zināmi piemēri, kad jauniešiem pēc labām nodarbībām interesantāka sāk šķist peldēšana baseinā, nevis šļūkšana akvaparkā.»

Ūdens piedzīvojumu parkā tiek domāts par akcijām ne vien peldbaseina, atrakciju un SPA zonas apmeklējumiem, bet arī citiem. Piemēram, šobrīd ikviens var iegādāties atlētikas zāles brīvā apmeklējuma abonementus par īpaši izdevīgu cenu. Brīvā apmeklējuma abonementa īpašnieki var apmeklēt atlētikas zāli sev vēlamā laikā neierobežoti daudz reižu divus vai trīs mēnešus. Līdz 6. oktobrim atlētikas zāles brīvā apmeklējuma abonementus var iegādāties ar atlaidi līdz pat 38%. Brīvais abonements diviem mēnešiem tagad maksā 40 eiro ierasto 56–64 eiro vietā. Savukārt tāds pats abonements trim mēnešiem izmaksās 60 eiro, nevis no 75 līdz 80, kā ierasts.

Ventspilniekiem ūdens patīk, tāpēc dažādas aktivitātes peldbaseinā ir nemainīgi populāras.

Pirms jaunās sezonas krietni pastrādāts, lai atpūta atrakciju zonā būtu vēl patīkamāka.

Sporta nedēļa – arī Olimpiskajā centrā

Līdz 29. septembrim visā Latvijā norisinās Eiropas Sporta nedēļa, kuras pasākumi notika un vēl notiks arī Olimpiskajā centrā Ventspils.

Tās mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus un mudināt būt fiziski aktīvākiem, sportot kopā ar ģimeni, sportot izglītības iestādēs, darba vietās, sporta un fitnesa klubos un brīvā dabā. Šajā nedēļā tiek rīkoti bezmaksas pasākumi, uz kādiem tiek aicināti arī Ūdens piedzīvojumu parka apmeklētāji, turklāt dažādas nodarbības var apmeklēt bez maksas. Šīs iespējas arī tiek izmantotas, turklāt ļoti aktīvi ir seniori, izmēģinot ne tikai vingrošanu un peldēšanu, bet arī atlētikas zāli. Daži pat pirmo reizi dzīvē.

Lai gan Ūdens piedzīvojumu parkā regulāri notiek ūdensaerobikas nodarbības tieši senioriem, uz bezmaksas izmēģinājumu ieradās kundzes, kuras agrāk šādi vingrojušas nebija. Visas atzina, ka tā izkustēties ir labi, taču ne vienmēr sanāk, bet bezmaksas nodarbības noteikti jāizmanto: «Ja tāda iespēja ir, tad noteikti jānāk. Pēc tam jau redzēs, vai kaut kur arī nesanāks atgriezties. Kustēties vajag, lai mazāk būtu jātērē zālēm!»

Piektdien Eiropas Sporta nedēļas apmeklētājiem Ūdens piedzīvojumu parkā būs iespējams gan peldēt, gan vingrot. Sešos vakarā lielajā baseinā sāksies peldētapmācības pieaugušajiem, kur varēs tikt pie vērtīgiem padomiem gan par to, kā iemācīties peldēt, gan – kā to darīt labāk. Savukārt pulksten 19.40 uz ārstnieciskās vingrošanas nodarbību vingrošanas zālē aicinās sertificēta fizioterapeite Līga Reinberga-Soka. Arī Nakts peldējums sestdien ir iekļauts Eiropas Sporta nedēļas pasākumu programmā un kļūs par jauku tās noslēgumu – bez maksas būs iespējams labi atpūsties gan baseinā, gan akvaparka zonā!

Dāmas atzīst, ka uz šādām un līdzīgām nodarbībām nāktu labprāt, tāpēc ar nepacietību gaidīs citus piedāvājumus.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -7
    Bormentāls II 26.09.2019, 12:55:22

    Kā tad sastāv ar drošības pasākumiem,lai novērstu bērnu slīkšanu?

  • -14
    keda 26.09.2019, 12:59:30

    Maitu lija klāt... Lai tev laba veselība!

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 03.10.2019, 14:50:00

    Ūdens piedzīvojumu parkā ir īstenota virkne drošības uzlabošanas pasākumu, tostarp, detalizēti izstrādāti iekšējās kārtības noteikumi, uzstādīta video novērošana, pieņemti darbā vairāki glābēji, kuri nodrošina nepārtrauktu peldētāju uzraudzību, ar dziļuma norādēm marķēts peldbaseins, uzstādītas brīdinājuma plāksnītes un veikti citi darbi. Peldētapmācības bērniem un jauniešiem vada sertificēti un pieredzējuši treneri Pāvels Vilcāns un Sergejs Iļjins.

  • 0
    Prof.Preobraženskis IV 03.10.2019, 16:12:25

    >>Olimpiskais centrs "Ventspils"
    Starp citu,vai toreiz noslīkušā bērna vecākiem kompensācija ir izmaksāta,un,ja ir,tad kādā apmērā?(Protams,ja tie nav konfidenciāli dati).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: