Basketbola kluba Ventspils prezidents Aivars Lembergs apstiprinājis jau kādu laiku virmojošās baumas, ka komandas galvenā trenera Aļģirda Braža vieta nav pārāk stabila, tiesa vēl nepaziņojot par šķiršanos no lietuviešu speciālista.

«Par šī trenera darbu ļoti kritiskās domās esmu jau kopš novembra un šis kritiskais viedoklis tikai pastiprinās. Pirmkārt, viņam bija visas iespējas komplektēt sezonai tādu sastāvu, kādu viņš vēlējās. Trenerim bija piedāvāts doties uz ASV, pašam klātienē izvēlēties spēlētājus tajās pozīcijās, kuras nebija nokoplektējamas šeit uz vietas. Treneris atteicās, bet jau pēc dažiem mēnešiem nācās atvadīties no spēlētājiem, kurus viņš bija izvēlējies. Tie bija dārgākie spēlētāji, bet viņu devums bija neadekvāti zems un brīžiem pat kaitīgs, jo izrādījās, ka Stimačs arī nelabvēlīgi ietekmē komandas iekšējo mikroklimatu,» Lembergs kritizē Brazi par neprasmi komplektēt komandu.

BK Ventspils prezidents arī norāda, ka lietuviešu speciālists nav izdarījis neko, lai labotu situāciju: «Trenerim tika dots uzdevums šo neveiksmīgi izvēlēto un atskaitīto, kā arī neveiksmīgi izvēlēto, bet vēl neatskaitīto vietā piedāvāt citus spēlētājus. Tas bija decembra sākumā. Pagājuši divi mēneši, viņš nav piedāvājis pilnīgi neko. Es nevaru nodarboties un nenodarbošos ar spēlētāju komplektāciju.»

Lembergs arī atklāja, ka citi speciālisti, vērtējot Braža darbības stilu treniņos, izteikušies, ka treniņu proces esot nepārdomāts, virspusējs un nav orientēts uz to, lai komanda būtu labā sportiskā formā. «Runa nav tikai par tehniskajiem rezultētiem, jo sports ir sports un kādam ir jāzaudē. Runa ir par taktisko zīmējumu, komandas sadarbībā, spēcīgo pušu izmantošanu. Diemžēl pozitīvas lietas te nav saskatāmas. Par to kritiski izteicos jau decembrī, trenerim tika dots laiks parādīt, ka šaubas nav pamatotas. Pēc manām domām, viņš nav pierādījis, ka spēj pienācīgā līmenī vadīt komandu būt par galveno treneri,» BK Ventspils prezidents ir atklāts.

Lēmumu par iespējamo trenera maiņu nepieņems tikai prezidents, par to tiks spriests kluba padomē. Tajā ne visiem viedoklis ir tik pat kritisks un Lembergs negrasās uzspiest savas domas, jo «nejūtas dižs basketbola speciālists», tomēr viņš ir pārliecināts, ka komanda šajā sezonā vēl neko nav parādījusi: «Uzvaras, kas komandai bijušas, izcīnītas pret vājiem pretiniekiem. Ceturtdienas spēlē pret VEFbija pirmā, kurā pretī nāca gana stipra komanda. Nav spēlēts ne ar Žalgiri, neLietuvos rytas, pret kuriem varētu redzēt, kur tad īsti atrodamies. Nav liela māka apspēlēt klubus, kuru budžets ir trīs reizes mazāks par mūsējo. Agrākos gados mūsu spēlētāji parasti bija lētāki nekā tie, kas spēlēja sāncenšu komandā, bet spēlēja labāk. Šobrīd šādas efektivitātes nav.»

Lembergs norāda, ka vēl nav spriests ne par iespējamo trenera maiņu, ne jaunajiem kandidātiem. Jautāts par izskanējušajām runām par Ainara Bagatska atgriešanos Ventspilī, kluba prezidents atzina, ka liela problēma ir viņa darbs izlasē: «Tieši tajā laikā, kad izlase piedalīsies čempionāta finālturnīrā, arī jākomplektē un jāgatavo Ventspils komanda jaunajai sezonai. Treneris var būt vienā vietā, tāpēc Bagatska darbs izlasē ir problēma. Tomēr konkrētas kandidatūras vēl neesam apsprieduši.» 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: