Skolēnu lielākajās ziemas spēlēs Ventspili pārstāvēs vairāk nekā 40 sportistu no 4. un 6. vidusskolas.

Mūsu jaunie sportisti pārstāvēs Ventspili hokejā, slidošanā, kalnu slēpošanā un snovbordā. Lielākā delegācija būs sporta skolotājas Ligitas Ziemanes vadītā 4. vidusskolas komanda, kas pieteikusi 26 dalībniekus, viņi piedalīsies jau visos iepriekš minētajos sporta veidos. 6. vidusskola ar Ināru Šteinbergu priekšgalā 18 sportistu sastāvā piedalīsies slidošanas sacīkstēs. Sacensības notiks vēl arī tādos sporta veidos kā biatlons, distanču slēpošana un kamaniņu sports.

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde notiks jau septiņpadsmito reizi un no 4. līdz 5. februārim risināsies Ērgļos, bet kamaniņu sporta sacīkstes notiks no 3. līdz 5. februārim Siguldā. Iepriekšējā gadā sacensībās piedalījās1073 dalībnieki no 110 skolām. Lielākais dalībnieku skaits bija slēpošanas distancēs, otrs populārākais sporta veids izrādījās snovbords, savukārt trešajā vietā pēc dalībnieku skaita bija kalnu slēpošana. Par maču uzvarētāju kļuva Madonas pilsētas 1. vidusskolas komanda.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis uzskata: «Jaunatnes olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā mūsu skolu jaunieši var izbaudīt olimpisko gaisotni un nostiprināt olimpiskos ideālus, kas ir labs sākums lielo olimpisko mērķu sasniegšanai.»

6. vidusskolas sporta skolotāja Ināra Šteinberga atklāja, ka šoreiz uz sacensībām dosies ne tikai tie jaunieši, kas ikdienā nodarbojas ar kādu no ziemas sporta veidiem. «Tā kā šogad mūsu skolas jaunieši, kas trenējas šorttrekā, devušies uz nometni Ungārijā, tad iespēja sevi pierādīt būs citiem talantīgiem jauniešiem. Uz mačiem dosies bērni, kas, īpaši netrenējoties, tāpat labi un ātri slido, viņiem šī būs lieliska iespēja mēroties spēkiem ar citiem jauniešiem. Šoreiz būs jāiztiek bez mūsu lielākajām zvaigznēm.»

4. vidusskolas sporta skolotāja Anete Riekstiņa, kas šoreiz nevarēs doties līdzi komandai, atklāja, ka cer uz veiksmīgiem mūsu sportistu startiem. «Cerības saistām ar hokejistiem, kuru spējas augsti vērtēja arī mūsu hokeja treneri. Skolās jau bērni speciāli netiek trenēti ziemas sporta veidos, tāpēc viss atkarīgs no tā, cik viņi paši papildus trenējas un gatavojas. Tāpēc vēlu visu labāko, lai skolotājām un viņu komandām izdodas viss iecerētais.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: