Eiropas čempionātā šorttrekā Holandē Hērenvenā pirmajā, 1500 metru, distancē mūsu Haralds Silovs izcīna vietu uzreiz aiz goda pjedestāla, bet Jēkabs Saulītis noslēdz labāko desmitnieku.

Haralds Silovs pārliecinoši uzvarēja gan ceturtdaļfināla, gan pusfināla slidojumus, bet tieši fināla skrējienā ar mūsu sportistu gadījās ķibele. Jau pašā skrējiena sākumā Haraldam cīņā ar konkurentu norāvās slida, kura vairs nebija stabila, līkumos tā slīdēja ārā, kā arī neļāva slidojuma vēzienu veikt iepriekšējā ātrumā.

Kā pēc slidojuma atzina pats sportists: „Uzreiz sapratu, ka šādos apstākļos būs grūti, pat neiespējami cīnīties ar sāncenšiem. Tāpēc taktika bija tāda, kad iespējami vairāk centos slidot pa priekšu un nokausēt sāncenšus, lai finiša spurtā iespējami mazāk mani varētu apdzīt.” Lielā mērā pateicoties šādai taktikai Silovam izdevās izcīnīt ceturto vietu un fināla slidojumā atstāta aiz sevis vēl divus sāncenšus.

Protams, ar savu startu Haralds īsti nebija apmierināts, jo gan fiziski, gan taktiski bija gatavs kādai medaļai, kura normālos apstākļos būtu bijusi pilnīgi reāla. Kāda? Tas, lai paliek katra līdzjutēja iztēlē un ziņā.

Jēkabam Saulītim jau pirmajā slidojumā nācās sacensties ar iepriekšējo divu gadu absolūto Eiropas čempionu Nikolā Rodigari. Mūsu šorttrekists pierādīja, ka ne velti atbraucis cīnīties par augstāk vietām un itāli atstāja aiz sevis, finišējot pirmajā vietā.

Pusfināla slidojumā Saulītis ilgu laiku atradās vadībā, bet distances otrajā pusē gadījās neliela saķeršanās ar konkurentu, kas mūsu sportistu izsita no ritma. Finišu mūsu sportists sasniedza kā ceturtais, kas kopvērtējumā viņam deva augsto desmito vietu. Izcīnītā vieta ir arī sportista augstākais sasniegums Eiropas čempionātos, iepriekš labākais rezultāts bija 11.vieta Itālijā, kura tika sasniegta ar nelielu veiksmes palīdzību.

Jēkabs ar savu startu bija apmierināts, bet piebilda, ka tas nebija viss uz ko viņš ir spējīgs. „Iespējams, nedaudz traucēja uztraukums, kas man bija visu dienu. Fiziski jūtos ļoti labi. Tieši, kad saķēros ar konkurentu gāju kāpinājuma aplī, kad vajadzēja sasniegt lielāko ātrumu, bet tiku izsists no ritma, kas visu izmainīja, bet tāds ir sports.” Jāpiebilst, ka Rodigari beigās 1500 metru distancē ieguva tikai 16.vietu. Par uzvarētāju kļuva francūzis Tibo Fokonē, otrais nīderlandietis Sinke Knegts, bet trešais Ruslans Zaharovs no Krievijas.

Trešā Latvijas sportiste Evita Krievāne savā priekšsacīkšu slidojumā finišēja ceturtā, tādejādi nespējot kvalificēties pusfināla sacīsktēm. Sacensību kopvērtējumā Evitai 22. vieta.

Šodien sportisti sacentīsies 500 metru distancē, bet svētdien 1000 metru slidojumos. Pēc kuriem labākie astoņi šorttrekisti pēc punktu skaita gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē vēl sacentīsies 3000 metru superfinālā.

Kaspars Heistars no Holandes

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: