Latvijas motokrosa čempionāta otrajā posmā komandu vērtējumā uzvaru izcīnīja motoklubs Rodeo, līdz ar to pakāpjoties uz pirmo vietu arī sezonas kopvērtējumā.

Otrajā posmā Latvijas čempionāts pārcēlās uz Tartu, kur lieliski sevi apliecināja mūsu valsts klubos braucošie igauņi. Tādi, protams, bija arī Rodeo, turklāt viens no viņiem krietni uzlaboja savu pirms divām nedēļām pirmajā posmā sasniegto rezultātu. Karelam Kutsaram Aizputē komandas interesēs bija jāpārkāpj uz jaudīgākā MX1 klases mocīša, un tas viņam izdevās visai labi – piektā vieta kopvērtējumā. Tartu viņš brauca savā MX2 klasē un darīja to teicami. Pirmajā braucienā viņš bija ātrākais, bet otrajā atpalika tikai no Kārļa Sabuļa, kurš sacensības bija uzsācis ar trešo vietu. Līdz ar to posma kopvērtējumā uz augstākā pakāpiena varēja kāpt tieši Kutsars. Kristers Drevinskis šajā klasē bija otrais labākais no latviešiem un izcīnīja sesto vietu – par vietu zemāk nekā Aizputes posmā un tomēr sarūpējot vērtīgus punktus komandai.

MX1 klasē pirmā posma atkārtojums sanāca Prītam Ratsepam. Gan Aizputē, gan Tartu igaunim vispirms ceturtā, bet pēc tam trešā vieta, kas kopvērtējumā ļāva nostāties tūlīt pie pjedestāla, tā ka ir skaidrs, ka pēdējo divu gadu Latvijas čempions sezonas sākumā vēl ir savas labākās sportiskās formas meklējumos. Pa to laiku sprinta ātrumā uz šo titulu dodas cits igaunis – Tanels Leoks, kurš pagaidām uzvarējis visos četros Latvijas čempionāta braucienos. Savukārt Kārlim Reišulim 85 cm3 klasē stāsts ar laimīgām beigām. Viņš pirmajā braucienā finišēja ceturtais, bet otro jau aizvadīja krietni labāk, finišu sasniedzot otrais un posmā izcīnot trešo vietu. Aleksis Araids šajā pašā klasē 26 braucēju konkurencē ieņēma astoto vietu.

Lai gan individuālajā vērtējumā viss it kā jau bija skaidrs, komandu rezultāti tika precizēti un apstiprināti vairākas dienas, bet Rodeo šī gaidīšana izrādījās tā vērta. Ventspils klubs kļuva par posma uzvarētāju, komandu MX Moduls apsteidzot par 26 punktiem un līdz ar to pakāpjoties uz pirmo vietu arī sezonas kopvērtējumā. Starp abiem līderiem ir 13 punkti, tieši tikpat, cik bija pēc pirmā posma, tikai nu jau līderi ir citi.

Nākamais Latvijas čempionāta posms notiks 1. jūlijā Dobelē Ceļa ēzeļu trasē.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Rimich 01.06.2018, 10:41:59

    Apsveicu komandu ar spožo panākumu savā ''pilngadības'' sezonā. Savu apaļo jubileju pērn motoklubs ''Rodeo'' atzīmēja ar desmito Latvijas čempiona titulu. Diemžēl nozīmīgais panākums tā arī netika novērtēts, jo par Ventspils pilsētas labāko sporta komandu mūsu motoklubu neatzina. Kāpēc? Neskatoties uz to, ka kopš 2006.gada, pilsēta ar senām un spožām motosporta tradīcijām ir palikusi bez savas mototrases, šo sporta veidu šeit mīl un tradīcijas tiek turpinātas. Ja motokluba ''Rodeo'' izcīnītajiem desmit Latvijas čempiona tituliem pieskaitītu vēl komandu uzvaras, kuras izcīnītas sešdesmitajos, septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados ar Ventspils Jūras Tirdzniecības Ostas un ''Sarkanās Bākas'' komandām, tad šis cipars būtu tiešām iespaidīgs. Vai nākotnē mums būs sava Mototrase? Vai mums nākotnē būs vēl lemts redzēt pasaules un Latvijas varenos cīnāmies Ventspils trasē par Latvijas un Baltijas čempiona tituliem? Lai mūsu pilsētas komandai izdodas šogad nosargāt čempiona titulu!

  • 0
    reku 03.06.2018, 16:50:41

    Kurš bija iniciators un galvenais organizators pie "Dzintarjūras" mototrases iznīcināšanas?
    Vai tiešām visi pierādījumi iznīcināti?
    Kaut kādiem dokumentiem-lēmumiem ar parakstiem taču jābūt?
    Tautai jāzina savi varoņi!

  • -1
    Cibiņš 03.06.2018, 19:25:34

    Tādās trasēs kā mototrase "Dzintarjūra" gan sacensības tagad vairs nekur nerīko. Laiki citi, ātrumi citi, prasības sportistu drošībai citas. Taču tas, ka pirms vēlēšanām tika solīts risināt jautājumu par jaunas, modernas mototrases ierīkošanu Ventspilī, gan ir nenoliedzams fakts. Nu ko, varbūt tad, kad Rodeo kļūs 20-kārtējie čempioni, vezums sāks kustēties.

  • 0
    asd. 03.06.2018, 19:32:18

    Gan jau varētu rīkot,ja vien trase nebūtu noziedzīgā kārtā likvidēta.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: