Dramatiskā Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā pašreizējie trofejas īpašnieki FK Ventspils futbolisti pēdējās sekundēs ielaida vārtus, ar 1:2 piekāpās Liepāja/Mogo komandai un izstājās no turnīra.

Spēle sākās līdzvērtīgā cīņā, un pirmā iespēja mājiniekiem bija, kad Eduards Tīdenbergs trešajā minūtē no gaisa bīstami sita gar tālo vārtu stabu. Savukārt Liepāja/Mogo savu pirmo izdevību pārvērta vārtu guvumā. Artūrs Karašausks ielauzās soda laukumā un cīņā ar Vadimu Žuļevu krita, nopelnot 11 metru soda sitienu. To pārliecinoši realizēja Hmizs, aizsūtot Andreju Pavlovu uz nepareizo pusi (1:0).

Mājinieki centās atspēlēties un puslaika otrajā pusē izpildīja trīs bīstamas piespēles gar vārtiem. Pēdējo no tām neveiksmīgi atsita Valentīns Raļkevičs, dāvinot iespēju Simonam Pauļum, taču lietuvieša sitienu drosmīgi bloķēja viens no aizsargiem.

Pirms otrā puslaika Tamazs Pertija uzbrucēju Karašauska un Eristavi vietā laida aizsargus Dario Tomiču un Denisu Ivanovu, un pēdējam no viņiem pēc standartsituācijas bija laba iespēja dubultot pārsvaru - bumba lidoja nedaudz pāri mērķim. 56. minūtē notika lūzuma punkts - Sadī Gejs savā laukuma pusē nevajadzīgi asi nospēlēja pret sāncensi un par rupjo izklupienu pelnīti tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm.

Lai arī momentu nebija ļoti daudz, Ventspils spiediens arvien pieauga. 69. minūtē Tīdenbergs norībināja pārliktni, bet 86. minūtē dzeltenzilie beidzot panāca izlīdzinājumu - bumba pēc stūra sitiena soda laukumā atlēca pie Adeleki Akinjemi, kurš perfekti sita tālajā stūrī (1:1).

Varēja šķist, ka nu iniciatīva pilnībā būs Ventspils rokās un kājās un ka pagarinājumā liepājniekiem draud trešā izstāšanās kausa ceturtdaļfinālā - un tieši Ventspilī! - pēc kārtas, bet nekā - Ventspils netika pat pie pagarinājuma. Pēdējo vārdu teica Grebis, kurš pēc Tomiča standartsituācijas kompensācijas laika pēdējās sekundēs pielaboja bumbu ar galvu un ieveda liepājniekus pusfinālā, liedzot Ventspilij turpināt izcīnītās trofejas aizstāvēšanu. Pusfinālā Liepāja spēlēs pret RFS, kas ar 7:0 sagrāva Karostu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ozols 17.08.2017, 10:15:51

    Laba spēle! Grebis ar savu tarāna raksturu, pielika treknu punktu gala rezultātā.

  • 0
    keda 17.08.2017, 11:07:19

    Pols teica, ka pagarinājumā noteikti uzvarētu un es tam piekrītu. Nez, vai nu bija jāsvilpj tāds sods beigās, bet no otras puses nafig arī tik asi bija jāspelē pret Grebi. Sanāca dumjš gols un vēl tajā laikā informators skaļi nolika Liepāju... :D Liepājai šogad pēdējās sekundēs veicas, nez, kā būs virslīgas izskaņā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: