Šajā pavasarī Ventspils atgriezās Latvijas pludmales volejbola kartē, lieliski sarīkojot valsts čempionāta pirmo posmu, turklāt arī pilsētā šis sporta veids kļūst arvien populārāks.

Pagājušajā gadā katrā Ventas krastā tika ierīkots pa diviem pludmales volejbola laukumiem, bet šajā pavasarī ar Latvijas čempionāta pirmo posmu atklāja arī pludmales volejbola stadionu – bez lielīšanās jāsaka, ka tā ir labākā šī sporta veida bāze Latvijā. Pludmales volejbola kluba Bloks vadītājs Ainars Soks stāsta, ka interese par šiem laukumiem ir ļoti liela un bieži vien kompānijām nākas pat pastāvēt rindā. Vairāk nekā 20 jauniešu regulāri apmeklē kluba treniņus, taču tie noteikti nav visi šī sporta veida interesenti, kaut vai tāpēc, ka Bloka sarakstos ir vēl lielāks skaits jauno spēlētāju. «Labi saprotam, ka dažādu iemeslu dēļ ne visi pierakstās uz treniņiem, tāpēc vienu reizi jau organizējām bezmaksas meistarklasi, lai dotu iespēju visiem iepazīties ar pludmales volejbolu. Arī tā var atrast kādu jaunu talantu, kurš līdz šim nav nācis uz treniņiem, tāpēc domājam šādu meistarklasi organizēt vēlreiz,» skaidro Soks.

Taču jauniešu treniņi un maču organizēšana Ventspilī nav vienīgā Bloka aktivitāte, jo klubs tiek pārstāvēts arī Latvijas čempionātā, turklāt ļoti veiksmīgi. «Protams, tie ir sportisti, ar kuriem esam vienojušies, ka viņi pārstāvēs mūsu klubu, taču ir svarīgi, ka mūsu audzēkņi redz, kur varēs tikt pēc jauniešu mačiem, ka ir, uz kurieni tiekties. Ļoti palīdzēja tas, ka mūsu klubā darbojas Toms Šmēdiņš, ar kura palīdzību arī izdevās sarunāt spēlētājus,» atklāj Soks. Regulāri klubu pārstāv Toms Šmēdiņs/Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters/Edgars Točs (abi dueti startēs arī Eiropas čempionātā Jūrmalā), taču pa kādam posmam punktus nesuši arī, piemēram, U20 pasaules čempionāta bronzas medaļnieki Mihails Samoilovss/Kristaps Šmits un Jānis Šmēdiņš. Ne tik veiksmīgi iet dāmām, taču par labu panākumu jāuzskata tas, ka uz pludmali atkal izdevās dabūt bijušo Eiropas čempioni Inesi Jursoni, kura pārstāv Bloku kopā ar Anci Olti. Pēc pieciem posmiem Bloks klubu vērtējumā ieņem stabilu otro vietu un zemāk krist vairs nevar, bet kaut kas tāds pirms sezonas cerēts netika.

Aizvadīts arī Ventspils čempionāts pludmales volejbolā, kurā divās dienās laukumos devās 22 pāri. Pirmajā dienā turnīru aizvadīja sieviešu un vīru 40+ komandas. Dāmām par uzvarētājām kļuva Anete Černuho/Krista Rozenberga, otro vietu ieguva Elza Ozoliņa/Anita Žeimunde, bet trešās bija Anita Mačtama/Ketija Mačtama. Tuvu trijniekam bija arī divas Bloka audzēknes – 14 gadu vecā Beāte Liepājniece un 15 gadu vecā Nikola Trama –, kas finišēja piektās. Kungiem labākie bija Oskars Ročans/Māris Ģipsers, otrajā vietā ierindojās Kaspars Blumbergs/Ainars Soks, bet trešajā – Ilmārs Vensbergs/Oskars Kalniņš. Otrajā dienā risinājās vīriešu čempionāts, kurā uzvaru svinēja rīdzinieki Uģis Puķītis un Gatis Augustāns, kuri pirms gada kļuva par pasaules policistu spēļu čempioniem un tagad gatavojas aizstāvēt šo titulu. Pārējās vietas trijniekā aizņēma VK Ventspils spēlētāji: otrie bija Māris Bite/Matīss Kaņeps, trešie – Andis Maksimovs/Andrejs Černuho. Bloka jauniešu labākais sasniegums bija Endija Skolmeistara un Aleksa Kristiņa astotā vietā.

Jau kopš 26. maija katru piektdienu pludmalē risinās sacensības Tex Mex Karalis un karaliene, kas ir lieliska iespēja izspēlēties ikvienam, jo nav nepieciešams meklēt pārinieku – pie tā tiec jau sacensību laikā, turklāt tie mainās. Turnīrs ir tiešām labi apmeklēts, jo regulāri ierodas aptuveni 15 dāmu un 20 kungu. Ja laika apstākļi ļaus, šis turnīrs risināsies līdz 29. septembrim. «Protams, ir svarīgi, ka ir labi sakārtota infrastruktūra – cilvēkiem ir, kur spēlēt, tāpēc arī popularitāte aug. Domāju, nākotnē varam cerēt, ka vairāki lielie mači sezonā notiks tieši mūsu stadionā, jo šādas bāzes nav nekur citur, kas noteikti nāks par labu arī sporta veida attīstībai,» pārliecināts ir Soks.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Nif nifs 02.08.2017, 14:24:03

    Nezinu par soļošanu, bet bildē redzamais levitē.

  • 0
    Artūrs 08.08.2017, 09:39:24

    Mihails Solovjovs ? Nopietni ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: