Latvijas skolu futbola čempionātā otro pavasari pēc kārtas triumfējusi 4. vidusskolas komanda, kas atkal bija labākā 8./9. klašu grupā.

Ceturtie bija labākie gan Ventspils skolu čempionātā, gan Kurzemes novada finālturnīrā, tā tiekot arī uz Latvijas finālu, kur vajadzēja aizstāvēt pērn izcīnīto titulu. Pirmajā spēlē (2 puslaiki pa 15 minūtēm) pretī stājās Siguldas 1. pamatskolas jaunieši, kurus visai smagā spēlē izdevās pārspēt ar 2:0 (siguldiešiem arī pārējie divi mači noslēdzās ar šādu rezultātu). Turpinājums jau izvērsās krietni vien pārliecinošāks – ar 7:1 tika sagrauta Rēzeknes 2. vidusskola, bet pusfinālā pārliecinošiar  4:0 pieveikta Rīgas 46. vidusskolas komanda. Finālā pretī stājās Tukuma Raiņa vidusskolas vienība, un 4. vidusskolas futbolisti izcīnīja uzvaru ar 5:2, tā otro gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempioniem.

Par divkārtējiem čempioniem kļuva Kristers Silvestrovs, Niks Dusalijevs, Eduards Zecmanis, Viktors Grigorjevs un arī Krists Villers, kurš komandai palīdzēja abās kvalifikācijas kārtās (tika atzīts arī par vērtīgāko komandā), bet finālā nespēlēja savainojuma dēļ. Pirmo reizi par čempioniem kļuva Jānis Jurkovskis, Emīls Vēbergs, Ralfs Leimanis, Uvis Dreja un Aleksis Jasutis, bet abos gados ar komandu bija skolotāja Anete Riekstiņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: