Pie trešā panākuma Virslīgā tikuši FK "Ventspils" futbolisti, kas savā laukumā ar 1:0 pieveica RFS komandu. Vienīgos vārtus guva ventspilnieku leģionārs Tosins Ajeguns, kura, čempionātā jau pieci precīzi sitieni. 

RFS galvenais treneris Andrejs Kaļiņins bija pieņēmis lēmumu rezervēt atstāt uzbrukuma līderi Robertu Uldriķi, kurš šonedēļ aizvadītajā Latvijas kausa mačā guva vārtus pret "Ventspili". Spēles ievadā abas komandas vairāk domāja par savu vārtu drošību, kamēr pretinieku laukuma pusē trūka precīzu piespēļu un radošas izpausmes.

Situāciju centās saasināt "Ventspils" uzbrukuma līderis Ģirts Karlsons, kurš pēc sadursmes ar viesu aizsargu Vjačeslavu Isajevu krita soda laukumā, tomēr galvenā tiesneša Aleksandra Golubeva svilpe klusēja. Pēc pusminūtes viņi satikās laukuma centrā, tomēr gaisa divcīņa beidzās bēdīgi – abi futbolisti sadūrās galvām. Ja Isajevs ātri bija kājās, tad Karlsons ar asinīs klātu seju 19. minūtē tika nomainīts.

Laukuma saimnieki turpināja spītīgi izdarīt centrējumus, taču bez Karlsona tas rezultātu nedeva. Tikmēr RFS skrēja asos pretuzbrukumos, un laba iespēja bija Lašam Šergelašvili, kurš saņēma bumbu soda laukumā, taču sitienu no tuvas distances paguva bloķēt Nikola Boranijaševičs. Tāpat momentu neizmantoja Leonīds Koveļs, sitot garām tālajam stūrim. Tādējādi pēc pirmā puslaika bija bezvārtu neizšķirts.

Otrā puslaika pirmajās sekundēs izcila iespēja atklāt rezultātu bija RFS. Izejot no vārtiem, piespēlē ar galvu kļūdījās ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko, un bumba nonāca pie viesu uzbrucēja Ensas Ndžī. Taču viņš pārmeta bumbu pāri ne tikai vārtsargam, bet arī vārtiem. Neizmantoto iespēju nācās nožēlot.

"Ventspils" ieskrējās un pie pretinieku vārtiem sakūra pirti. RFS vairs netika pie bumbas, moments sekoja momentam, un 64. minūtē mājinieki pelnīti izvirzījās vadībā. Lielais spiediens noveda līdz bīstamam soda sitienam, bet Antons Jemeļins trāpīja pa mūri, pēcāk bumbai šķērsojot gala līniju.

Sekoja stūra sitiens, pēc kura izveicīgākais soda laukumā bija Tosins Aijeguns, kurš no gaisa ar kreiso kāju no sešiem metriem sita rīdzinieku vārtos, izceļoties piekto reizi sezonā – 1:0 "Ventspils" labā.

Lai gan turpinājumā RFS pārņēma iniciatīvu, galotnē Robertam Savaļniekam pēc stūra sitiena ar galvu neizdevās trāpīt tuvajā stūrī, neizmantojot lielisku izdevību, bet pēc Isajeva sitiena no pāris metriem izglāba Uvarenko un pārliktnis. Tādējādi "Ventspils" izcīnīja minimālu uzvaru un atgriezās otrajā vietā, bet rīdzinieki kopš uzvaras pirmajā kārtā trīs punktus paņēmuši tikai vienā no piecām cīņām.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Latvija pāri visām! 01.05.2017, 13:15:59

    Tosins atkal malacis, iepriecināja līdzjutējus, izraujot komandu no kārtējā garlaicīgā neizšķirta.)

  • 0
    ozols 01.05.2017, 22:07:46

    Jā mums ir ziķeris ! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: