Elektrum Olimpiskajā centrā savu trešo uzvaru profesionālajā boksā izcīnīja Ventspils pašvaldības atbalstītais sportists, divkārtējais Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks olimpiskajā boksā Nikolajs Grišuņins, kurš četru raundu mačā pēc punktiem uzveica gruzīnu bokseri Ramazi Gogičašvili (25-14-2, 13 KO).

Debiju profesionālajā boksā Grišuņins piedzīvoja 2016.gada novembrī Rīgā, kad viņš četru raundu cīņā pēc punktiem uzveica baltkrievu Pāvelu Baturu (0-1-1). Savā otrajā profesionālajā boksa mačā Grišuņins pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja rīdzinieku Konstantīnu Bulohovu (2-2, 2KO). Kā nākamais rindā stāvēja divdesmit divus gadus vecais gruzīns Ramazi Gogičašvili, kurš divreiz cīnījies par WBC junioru, UBF Eiropas un WBF pasaules čempiona tituliem.

Gruzīnu sportists ringā bija diezgan provokatīvs un priekš ventspilnieka nebija tas nopietnākais pretinieks. Grišuņins visos aspektos bija pārākās par Gogičašvilli un gala rezultātā, pēc četriem raundiem, ventspilnieks ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja uzvaru.

Zināms, ka savu nākamo profesionālā boksa maču Nikolajs Grišuņins aizvadīs 11.martā “Radisson Blue Hotel” telpās, taču pagaidām netiek atklāts viņa nākamā pretinieka vārds.

Jāpiebilst, ka Nikolajs Grišuņins ir vienīgais Latvijas bokseris, kurš pēc neatkarības atjaunošanas olimpiskajā boksā ticis pie medaļas Eiropas čempionātā (2008. un 2015. gadā izcīnīta bronza).

Pēc neveiksmīgā mēģinājuma tikt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm viņš izlēma turpināt sportista karjeru profesionālajā boksā, cīnoties tajā pašā svara divīzijā, kurā startē Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis (21-0, 18 KO).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: