Ventspilnieks Mareks Mitens atzīts par ASV pēc spēka otrās spēcīgākās junioru līgas – NAHL – mēneša labāko vārtsargu. To viņš jau nākamajos mačos atzīmēja ar divām sausajām spēlēm.

Mitens septembrī tika atzīts par NAHL otro labāko vārtsargu, bet oktobrī ar komandu Aston Rebels uzvarēja septiņās no astoņām spēlēm, atvairot 93,9% sāncenšu metienu un vidēji mačā ielaižot 1,4 ripas. Ar to pietika, lai mēneša labākā vārtsarga tituls tiktu tieši ventspilniekam. Sezonā kopumā Mareka rādītāji ir vēl iespaidīgi, jo vidēji mačā tiek ielaistas vien 1,14 ripas un atvairīti 95% metienu. Interesanti, ka tūlīt pēc mēneša vārtsarga titula saņemšanas Mitens aizvadīja savu piekto sauso spēli, palīdzot komandai ar 2:0 uzvarēt Wilkes-Barre/Scranton Knights. Viņš tika galā ar 23 sāncenšu metieniem, un kluba mājaslapā šī spēle nosaukta par latvieša līdz šim labāko maču sezonā. Nākamajā spēlē Rebels bija pārāka jau ar 7:0, bet Mareks, atvairot 21 metienu, noformēja sesto (!) sauso maču. «Domāju, komanda manā priekšā līdz šim spēlējusi ļoti labi un palīdzējusi. Bija nepieciešams laiks, lai pierastu, jo pirms tam vārtus sargāju Eiropā, kur hokejs ir citāds. Laukums ir mazāks, metieni tiek izdarīti no tuvākas distances, tāpēc pievēršu lielāku uzmanību pozīcijas izvēlei un cītīgi sekoju līdzi ripai,» savu veiksmīgo spēli komentē Mareks.

Ļoti apmierināts ar vārtsarga labo sniegumu ir arī Aston Rebels galvenais treneris Džo Kombss, kurš atklāj, ka Mitens ievērots jau iepriekšējās sezonās: «Esam ļoti priecīgi par viņa pievienošanos, jo mēģinājām vienoties pirms pagājušās sezonas, bet tas neizdevās. Lieta, ko gribētu izcelt, – viņa neatlaidību. Mareks cīnās, lai atvairītu ikvienu ripu un varētu palīdzēt ikvienā situācijā. Viņam priekšā spoža nākotne.» Komandas rēķinā 19 spēlēs ir 16 uzvaras, un tas ir labākais rādītājs visā līgā.

Interesanti, ka ceļš līdz šai komandai Marekam sanācis visai līkumains, lai gan došanās pāri okeānam, protams, bija apzināts solis. Pēdējā sezona savainojuma dēļ Mitenam nebija tā veiksmīgākā, tomēr tika nolemts no HK Rīga komandas, kas spēlē Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), pārcelties uz kādu no ASV junioru līgām. Vispirms tika izturēta konkurence NAHL komandā New Jersey Titans, taču tad radās iespēja pacīnīties par vietu arī spēcīgākajā junioru turnīrā USHL. Mareks devās pie šībrīža čempiones Tri-City Storms, tomēr nostiprināties šajā komandā viņam neizdevās. «Vasarā jau biju nodrošinājis vietu Ņūdžersijas komandā, bet tad radās iespēja tikt līgu augstāk, un to arī centos izmantot. It kā viss bija kārtībā, taču katrā komandā drīkst būt tikai četri ārzemnieki un, ja es paliktu, tad būtu piektais,» skaidro ventspilnieks.

Priekšroka tika dota laukuma spēlētājiem – trim uzbrucējiem no Zviedrijas un vienam norvēģim –, tāpēc Mitenam nācās atgriezties NAHL, taču vietas Titans rindās viņam īsti vairs nebija. «Ņūdžersijā jau priekšā bija trīs citi vārtsargi, bet labi, ka nāca piedāvājums no Aston Rebels. Līmenis šajā līgā ir visai līdzīgs MHL, bet es ceru, ka izdosies attīstīt savas prasmes līdz līmenim, lai varētu spēlēt NCAA pirmajā divīzijā un pēc tam arī profesionālajā hokejā,» spriež Mitens.

Aston Rebels nākamās spēlēs aizvadīs 11. un 12. novembrī, viesos tiekoties Johnstown Tomahawks hokejistiem, kuru rēķinā ir 13 panākumi 18 spēlēs.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    karlito 11.11.2016, 09:13:37

    Malacis! Tā turpināt,pa trepītēm lēnām uz augšu,līdz NHL.

  • 0
    keda 11.11.2016, 09:36:06

    Lai tik veselība turās, tad gan jau vēl liks par sevi runāt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: