BK "Ventspils" basketbolisti LBL mačā savā laukumā pārliecinoši tika galā ar "Ogre/Kumho Tyre" spēlētājiem, puslaikā sametot 65 punktus, bet visā mačā svinot uzvaru 116:86. 

Kā jau pēdējās LBL čempionāta spēlēs ierasts, tad arī šā vakara mačā kādam no spēlētājiem tika iedota brīvdiena. Šodien kārta pienāca Rihardam Kuksikam. Toties pēc ilgāka laika sastāvā ir atgriezies lietuvietis Edgaras Zeļonis.

Maču pret Ogres komandu iesāka Dīns, Lomažs, Ate, Ziediņš un Mbodžs. Lai arī viesi pirmie guva punktus, lai arī otrās minūtes izskaņā ogrēnieši bija vadībā ar 7:3, pusminūtes laikā Rihards Lomažs gūst sešus punktus pēc kārtas un kopš tā brīža vairs ne mirkli nebija šaubas, kurš varētu būt uzvarētājs šajā spēlē.

Ceturtajā minūtē zīmīgu robežu sasniedza Artis Ate – gūstot divus punktus, Ate realizēja 400. divpunktu metienu spēlējot LBL. Šā vakara spēlē vēl vairākiem spēlētājiem bija iespēja sasniegt apaļus skaitļus dažādos statistikas rādītājos (Zaķim, Ziediņam, Lomažam)… Starp citu, arī pretiniekiem bija savs jubilārs – jau pirmajā ceturtdaļā Jānis Pozņaks izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un viņš šajā rādītājā sasniedza 1300 izcīnīto bumbu robežu…

Tikmēr otrajā ceturtdaļā bija nospēlētas vien četras minūtes, kad mājinieku pārsvars bija sasniedzis divu desmitu punktu robežu  – Mbodžam pirmie punkti spēlē un rezultāts kļūst 44:23. Beidzoties pirmajam puslaikam, pārsvars ir tikai nedaudz palielinājies, taču rezultativitāte like domāt, ka jābūt sezonas rekordam gūtajos punktos. Pēc pirmā puslaika – 65:42.

Kā nākamais atskaites punkts bija 27. minūte, kad divus soda metienus realizēja Kristaps Janičenoks un BK Ventspils pārsvars pirmo reizi sasniedza un pārsniedza 30 punktus (84:53). Atlija gaidīt, kad un kurš gūs simto punktu un kad tiks sasniegts (ja tiks sasniegts) 40 punktu pārsvars.

40 punktu pārsvaru neizdevās sasniegt, taču pēdējās ceturtdaļas trešās minūtes izskaņā Ziediņa divi punkti sasniedza 100 gūto punktu robežu (101:73)

Ventspils – Ogre/Kumho Tyre 116:86 (30:21, 35:21, 26:23, 25:23)

Ventspils: Ziediņš 17, Ate 16, Zaķis 16 (12ab), Janičenoks 13, Šķēle 13 (6rp), Mbodžs 11, Lomažs 8, Žeļonis 8, Dīns 7, Leimanis 4, Kempbels 3.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: