Šķēpmetēja Madara Palameika Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs fināla trešajā mēģinājumā meta 60,14 metrus tālu, ar ko nepietika, lai turpinātu sacensības, tāpēc nācās samierināties ar desmito vietu.

Finālā Palameikai pirmie divi mēģinājumi netika ieskaitīti, bet trešajā piegājienā latviete šķēpu raidīja 60,14 metru tālumā. Pēc pirmajiem trim mēģinājumiem labākās astoņas sportistes izpildīs vēl trīs metienus, bet līdz pirmajam astotniekam Palameikai pietrūka 1,78 metri. Pirms četriem gadiem Londonā Palameika šķēpu meta 60,73 metru tālumā, kas ļāva ieņemt astoto vietu. "Bija mazliet mīkstas kājas un, to apzinoties, ir grūti iet un darīt. Cerēju uz trijnieku, tas nebija nepiespējami, jo biju un esmu gatava, bet uzvarētāji ir tik cik ir - es nenostrādāju kā vajadzētu," pēc sacensībām atzina sportiste. "Šodien nejutos tik labi kā kvalifikācijā, bet tas ir sports un mēs neesam ieprogrammēti roboti. Gribēju būt mierīga un sakoncentrēties saviem metieniem, bet kaut kas iztraucēja."

Palameika otrdien ar pirmo metienu izpildīja Riodežaneiro olimpisko spēļu fināla normatīvu, bet Sinta Ozoliņa ieņēma 14.vietu un kā otrā palika aiz finālistu strīpas.  Palameika šogad metusi 65,86 metrus, atpaliekot no Polijas rekordistes Marjas Andrejčukas (67,11), titulētās Barboras Špotākovas (66,87 un 66,06), vācietes Kristīnes Husongas (66,41) un Eiropas čempiones Tatjanas Haladovičas no Baltkrievijas, kura kontinenta meistarsacīkstēs šķēpu raidīja 66,34 metru tālumā.

Latvijas rekordiste Palameika, kura 2014.gadā Jelgavā meta šķēpu 66,15 metru tālumā, šosezon uzvarējusi divos Dimanta līgas posmos. Savukārt Eiropas čempionātā viņa palika septītajā vietā.

Šodien plkst. 14 soļojumu 50km distancē sāks Arnis Rumbenieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: