Nedēļas nogalē ventspilnieks Māris Priedēns Francijā, Nicas sacensībās veicis savu piekto Ironman distanci. Māris finišējis ar lielisku rezultātu - 11 stundas un 37 minūtes.

Ironman ir garas distances triatlona sacensību seriāls, ko organizē pasaules Triatlona korporācija. Šajās sacensībās ir 3,8 km peldēšanas, 180 km riteņbraukšanas un 42,2 km maratonskrējiens, kas notiek nosauktajā secībā bez pārtraukumiem. Tās tiek uzskatītas par vienām no grūtākajām viendienas sacensībām pasaulē.

Vairumā Ironman sacensību ir stingrs 17 stundu kontrollaiks, kurā jāveic distance. Katrs dalībnieks, kas paveic distanci, iekļaujoties šajā kontrollaikā, saņem Ironman titulu.

Nicas triatlons par vienām no Ironman sacensībām kļuva 2005.gadā. Sacensību pirmajā posmā notiek peldēšanas sacensības gleznainajos Vidusjūras ūdeņos, kur jāveic divi apļi apkārt bojām, bet pēc tam seko velo posms, kas ved caur ciematiņiem tuvajos kalnos. Lai arī apkārtne ir ļoti skaista, 1500 m kāpums 180km garajā velo posmā ir izaicinājums ikvienam dalībniekam. Noslēgumā ir skriešanas posms gar Nicas pludmali pa Angļu promenādi, kurā ir daudz tūristu. Nicas Ironman triatlonā šogad piedalījās 2800 dalībnieku.

Šajās sacensībās no Latvijas piedalījās septiņi sportisti, Māris starp latviešiem ierindojās 3. vietā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Ventiņheiteris 07.06.2016, 10:19:02

    Un jēga no tā? Ar gadiem veselība sačakarēta, jo cilvēka organisms šādām "fiziskām izvirtībām" nav paredzēts.

  • 0
    žipčiks 07.06.2016, 14:32:20

    Apsveicu ar titulu ! Varens latvietis ! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: