Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" jaunizveidotā FIBA Eiropas kausa apakšgrupu turnīra sestajā, pēdējā, mačā šodien savā laukumā uzņems Polijas vienību Zgoželecas "PGE Turow", lūkojot pirmo posmu noslēgt ar nevainojamu bilanci.

Mačs Ventspilī sāksies plkst.18.30, bet tiešraidē to varēs vērot "Best4Sport" televīzijas kanālā, kā arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajā "Youtube" kanālā.

Kā zināms, turnīru ventspilnieki iesākuši veiksmīgi un pirmajos pirmajos piecos mačos guvuši piecus panākumus, pirms sestās cīņas nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā. Vispirms "Ventspils", aizvadot sekmīgu ceturto ceturtdaļu, savā laukumā ar rezultātu 67:62 uzvarēja Slovēnijas vienību Domžales "Helios Suns", ko vada ventspilniekiem labi zināmais Gašpers Okorns. Turpinājumā Latvijas vicečempioni ar 100:96 rezultatīvā mačā uzvarēja sava bijušā spēlētāja Laura Blaua pārstāvēto Pasvāles "Pieno žvaigzdes", pēc tam ar 92:76 izbraukumā pārliecinoši pieveica arī "PGE Turow". Pirms divām nedēļām ventspilnieki ar 81:72 atkārtoti uzveica "Helios Suns", bet pagājušajā trešdienā viņi ar 86:67 vēlreiz pieveica "Pieno žvaigzdes".

I apakšgrupas uzvarētāja ar piecām uzvarām piecos mačos ir "Ventspils" komanda, pa divām uzvarām piecos dueļos guvuši Lietuvas un Polijas klubi, bet "Helios Suns" basketbolisti cietuši četrus zaudējumus.

Lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, Polijas klubam šajā duelī vajadzīga uzvara. Ja "PGE Turow" zaudēs, bet "Pieno žvaigzdes" uzvarēs, otro vietu grupā ieņems Lietuvas klubs. Ja zaudēs gan "PGE Turow", gan "Pieno žvaigzdes", tad trim komandām būs pa divām uzvarām. Šajā situācijā būs jāskaita punkti šo trīs komandu savstarpējos mačos. Šobrīd "PGE Turow" rēķinā ir +4 punkti, "Pieno žvaigzdes" kontā ir +2 punkti, bet "Helios Suns" ir -6 punkti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: