Volejbola klubs „Ventspils” viesojās Lietuvas pilsētā Šauļos, piedaloties starptautiskā volejbola turnīrā, kurā startēja 4 komandas. Piekāpjoties Lietuvas čempioniem „Elga/Master Idea-SM Dubysa”, ventspilnieki izcīnīja 2. vietu.

Turnīrā bez VK „Ventspils” startēja „Kuldīgas NSS/K-Volejs” komanda, kura šosezon debitēs „Schenker” līgā, kā arī pagājušās sezonas Lietuvas 4. spēcīgākā komanda „Sūduva” no Marijampoles un mājinieki, Lietuvas čempioni „Elga/Master Idea-SM Dubysa” no Šauļiem. VK „Ventspils” traumu dēļ uz turnīru līdzi nevarēja doties Aivars Černuho un Matīss Kaņeps.

Komandas izspēlēja viena apļa turnīru, katra ar katru nospēlējot pa vienai spēlei, uzvarētāju noskaidrojot 3 setos. Sestdien pirmajās turnīra spēlē VK „Ventspils” sacentās ar „Kuldīgas NSS/K-Volejs”, uzvarot spēli ar 3:0, bet otrajā spēlē ar 2:1 tika pieveikta arī „Sūduva” komanda. Pēc pirmās dienas divas uzvaras bija izcīnījusi arī mājinieku komanda „Elga/Master Idea-SM Dubysa”, kura ar 2:1 uzvarēja „Sūduva” komandu un ar 3:0 kuldīdzniekus. Tas nozīmēja, kā svētdien turnīra pēdējā spēlē starp Šauļu komandu un ventspilniekiem tiks noskaidroti turnīra uzvarētāji. Pēc smagnējā spēles sākuma, kurā tika zaudēts pirmais sets, VK “Ventspils” spēlētāji spēja saņemties un atspēlēties no mīnusiem otrajā setā, tādējādi zelta medaļu likteni atstājot uz izšķirošo trešo setu. Lai gan seta gaitā VK „Ventspils” nonāca iedzinējos, spēlētāji parādīja raksturu un izlīdzināja rezultātu. Pēc ļoti rupjas tiesneša kļūdas, kur punkts tika atdots Šauļu komandai, šķita, ka spēles liktenis būs izšķirts, bet tā nedomāja VK „Ventspils” spēlētājs Kristaps Šepte, kurš ar ļoti spēcīgu un efektīgu uzbrukuma sitienu uz dēļiem noguldīja pretinieku komandas spēlētāju, gūstot punktu un atkal izlīdzinot rezultātu spēles trešajā setā 23:23. Taču galotnē tomēr precīzāk nospēlēja „Elga/Master Idea-SM Dubysa” komanda uzvarot setu ar 25:23, kļūstot par turnīra uzvarētājiem. VK „Ventspils” turnīrā ierindojās 2. vietā.

Par labāko turnīra spēlētāju VK „Ventspils” sastāvā tika atzīts diagonāles spēlētājs Kristaps Šepte.

Turpinot gatavoties jaunajai sezonai, VK „Ventspils” 3. oktobrī Talsos aizvadīs pārbaudes spēli ar Nacionālās līgas debitanti volejbola komandu „Talsi”. Pirmo oficiālo sezonas spēli komanda aizvadīs izbraukumā, 11. oktobrī plkst. 14.00 tiekoties ar SK „Jēkabpils Lūši” komandu, bet jau nākamajā dienā plkst. 13.00 Aizkraukles NSC tiksies ar VK „Aizkraukle”. Sezonas pirmo mājas spēli ventspilnieki aizvadīs 18. oktobrī plkst. 16.00, kad Pārventas sporta hallē tiksies ar saviem principiālākajiem pretiniekiem VK „Aizpute”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: