SMScredit.lv Virslīgas čempionāta 28. spēļu kārtas mačā šovakar kopvērtējuma vicelīderi FK „Ventspils” izbraukumā ar 7:0 sagrāva līgas pastarīšus FC „Jūrmala” futbolistus.

Pēc ilgāka pārtraukuma ventspilnieku pamatsastāvā atgriezās pussargi Jurijs Žigajevs un Simons Pauļus, kuri aizstāja Torniki Tarkhnišvili un Eduardu Tīdenbergu.

Jau mača pirmajās minūtēs „Ventspils” komandai bija laba iespēja izcelties, kad Oļega Timofejeva tālsitienu atvairīja vārtsargs Kristaps Dzelme, bet līdz vārtu priekšā esošajai bumbai nepaspēja Ģirts Karlsons. Lai gan arī turpinājumā viesu pārsvars šaubas neradīja, tomēr līdz reālām vārtu gūšanas iespējām tikt neizdevās. Bet 24. minūtē pēc Edgara Kārkliņa teicama tālsitiena ventspilniekus glāba vārtsargs Maksims Uvarenko.

Jau nākamajā uzbrukumā lieliska iespēja bija „Ventspils” leģionāram Čeikam Diaņē, kurš aizsita tikai nedaudz garām vārtu tālajam stabam. Teicamas izdevības pirmajā puslaikā bija Žigajevam – 35. minūtē viņam neizdevās pārspēt Dzelmi, bet 41. minūtē pēc augumā nelielā futbolista sitiena ar galvu bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Tomēr puslaika pēdējā minūtē leģionāru Ahmeda Abdultaofika un Diaņē saspēle beidzās ar pēdējā precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī.

Otrā puslaika sākumā ventspilnieki vēl vairāk kontrolēja bumbu un veidoja arī gana bīstamus uzbrukumus, kurus gan neizdevās noslēgt ar rezultatīviem sitieniem. Arī Kasparam Dubram, kurš minūtes laikā divreiz izpildīja sitienus ar galvu, taču pirmajā reizē trāpīja virsū aizsargam, bet pēc brīža sita nedaudz garām vārtiem. 71. minūtē viesiem tomēr beidzot izdevās dubultot pārsvaru, kad jūrmalnieku aizsarga un vārtsarga nesaprašanos izmantoja Antons Kurakins. Turklāt jau pēc pāris minūtēm Diaņē neizmantoja izcilu iespēju gūt savus otros vārtus mačā.

Kas neizdevās Diaņē, tas bija pa spēkam Karlsonam, kurš 77. minūtē pēc stūra sitiena ar galvu trešoreiz raidīja bumbu jūrmalnieku vārtos. Punkti uz i šajā mačā tika salikti pēdējās minūtēs, kad vispirms ar pāris minūšu intervālu izcēlās uz maiņu laukumā nākušais albānis Nduje Muječi, bet 90. minūtē un kompensācijas laikā bumbu mājinieku vārtos ieraidīja attiecīgi Karlsons un Diaņē.

Jāpiebilst, ka iepriekšējos trīs šīs sezonas savstarpējos mačos Virslīgā ventspilnieki izcīnīja pārliecinošas uzvaras ar 3:1, 6:0 un 6:1.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: