Šonedēļ sākas Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) otrā sezona. 16 spēcīgākās amatieru un jaunatnes vecāko grupu komandas no Rīgas, Valmieras, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Tukuma, kā arī vieskomanda Tartu Kalev cīnīsies par JSBL 2.čempionāta titulu un Anetes Jēkabsones-Žogotas specbalvu.

2010./11.gada čempionātā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās, kas regulārajā čempionātā izspēlēs divus apļus, pēc tam tiekoties ar otras grupas komandām. "Final Four" norisināsies 2011.gada maijā Rīgā.

Starp Latvijas komandām šogad turnīrā piedalīsies arī Igaunijas vienība Tartu "Kalev". Tāpat sezonas beigās specbalvu pasniegs Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura cer, ka viņas piemērs motivēs kādu basketbolisti turpināt spēlētājas gaitas un radīs vēlmi izmēģināt spēkus profesionālā līmenī.

Otrajā sezonā JSBL startē par 7 komandām vairāk, aptverot visus Latvijas reģionus. Kopā tiks aizvadītas 140 spēles Rīgā, Valmierā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Tukumā un Tartu.

"Nolēmām piedalīties JSBL, jo komanda iepriekš ir spēlējusi Ogres pašvaldības sacensībās un izcīnījusi Ogres novada čempionu titulu," organizatori citē bijušo TTT meistarkomandas spēlētāju Mariku Salcēviču (bijušo Krauzi), kas šogad pārstāv "Ogre" komandu.

"Pēc 18 gadiem Ogrē ir atjaunoti treniņi basketbolā meitenēm, un tieši JSBL viņas varēs gūt nepieciešamo pieredzi turpmākai izaugsmei. Ceru, ka Ogres komanda rādīs labu piemēru arī citu pašvaldību komandām, kas vēlas atjaunot vai pilnveidot basketbola tradīcijas jau nopietnākā līmenī," uzsvēra Salcēviča.

Pirmajā JSBL čempionātā triumfēja "Jugla" komanda, kas finālsērijā ar 2-0 pārspēja "Rīdzene" vienību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: