Latvijas sieviešu hokeja izlase Ventspilī notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas noslēdzošajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveica Nīderlandi.

Spēles rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja Inese Geca-Miljone, bet punktu cīņai tā pati Geca-Miljone pielika 11 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Tikmēr Latvijas izlases vārtsardze Evija Tētiņa atvairīja visus 30 pretinieču raidījumus.

Jau pirms šī mača Latvija garantējusi uzvaru turnīrā un nākamajā sezonā atgriezīsies pirmās divīzijas A grupā. Latvietes uzvarēja visās piecās turnīra spēlēs.

Sacensību noslēgumā par turnīra labāko vārtsardzi tika atzīta Tētiņa, bet Geca-Miljone ieguva labākās uzbrucējas nosaukumu. Tāpat Geca-Miljone tika nosaukta par Latvijas izlases labāko spēlētāju.

Tieši Geca-Miljone ar piecās spēlēs gūtiem sešiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm pārliecinoši kļuva par sacensību rezultatīvāko spēlētāju, bet viņai ar četriem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm sekoja Laila Dekmeijere-Trigubova.

Kā ziņots, pagājušajā svētdienā Latvijas hokejistēm izdevās pārtraukt 11 oficiālo maču zaudējumu sēriju un ar 4:0 šī turnīra pirmajā mačā pieveikt Ungāriju, otrajā cīņā pirmdien ar 5:1 tika pārspēta Ķīna, bet pēc tam trešdien ar 3:1 latvietes uzveica arī Kazahstānu.

Savukārt iepriekšējā spēlē ceturtdien latvietes ar 3:1 uzveica Ziemeļkoreju. Pirmo vietu kopvērtējumā latvietes jau priekšlaicīgi garantēja, jo tās tuvākās konkurentes no Nīderlandes ceturtdien ar 1:2 piekāpās Ungārijai.

Piecās kārtās Latvija tika pie maksimāli iespējamajiem 15 punktiem. Tai ar deviņiem punktiem sekoja Ķīna, pa astoņiem punktiem izcīnīja Nīderlande un Ungārija, pie trim punktiem tika Ziemeļkorejas hokejistes, bet uz otrās divīzijas A grupu izkrita Kazahstāna, kas tika pie diviem punktiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: