12. aprīlī risināsies šīs sezonas pirmais Kurzemes futbola derbijs – FK Ventspils savā laukumā uzņems FK Liepāja futbolistus, turklāt abām komandām tā būs šopavasar pirmā spēle uz dabīgā zāliena.

Ventspils un Liepājas komandas Virslīgas mačā tiksies 66. reizi, taču šoreiz nedaudz pamainījies būs liepājnieku veidols. Starpsezonu periodā oficiāli pastāvēt beidza Liepājas Metalurgs, un bija pat iespējams, ka spēcīgākajā čempionātā šīs pilsētas komandas nebūs nemaz. Tomēr liepājnieki, lielā mērā pateicoties pilsētās lielākās zvaigznes Māra Verpakovska palīdzībai, prata izturēt, pārveidoties un atgriezties. Dzeltenzilajiem ventspilniekiem tagad pretī stāsies melnbaltie liepājnieki, taču Kurzemes derbija asumiņu tas nemazina. «Protams, ka Kurzemes derbiju aura nekur nav pazudusi, lai arī Liepājas komandai tagad ir citādāks nosaukums! Spēlēs pret liepājniekiem Ventspilj allaž ir īpašāks noskaņojums, bet šoreiz vēl mačs būs savu līdzjutēju priekšā un pirmo reizi galvenajā laukumā. Ļoti ceru, ka līdzjutēji to novērtēs un atnāks mūs atbalstīt, kas šādās cīņās ir ļoti svarīgi,» kluba mājaslapā savas izjūtas pirms pirmā Kurzemes derbija klāsta aizsargs Kaspars Dubra. Futbolists nosauc vēl vienu iemeslu, kāpēc FK Ventspils šajā mačā jācenšas īpaši – jāreabilitējas līdzjutējiem par neveiksmi kausa ceturtdaļfinālā... Skaidrs, ka ko pierādīt šajā mačā būs abām komandām, kas ļauj visai droši apgalvot, ka garlaicīgi nebūs. Nez, vai kādā no šiem derbijiem tā vispār ir bijis.

65 aizvadītajos mačos – no 1997. līdz 2013. gadam – labāk klājies liepājniekiem, kuru rēķinā ir par deviņiem panākumiem vairāk. Vēl 18 spēles noslēgušās neizšķirti, kas arī apliecina šo dueļu principialitāti. Ir bijuši mači ar četru vārtu starpību, lielākais kopumā gūto vārtu skaits ir seši, bet visbiežāk cīņa noslēgusies ar vienu vārtu pārsvaru. Rezultatīvāk Kurzemes derbijos līdz šim darbojušies Liepājas futbolisti – 85:66. Pagājušajā gadā komandas paguva izspēlēt visus iespējamos scenārijus. Vispirms savā laukumā ar 3:1 uzvarēja toreiz vēl metalurgi, dramatiska cīņa Ventspilī beidzās ar divām pendelēm un 2:2, bet rudenī Liepājā ar 1:0 pārāki izrādījās ventspilnieki. Šobrīd turnīra tabulā FK Liepāja par punktu apsteidz ventspilniekus, kuri gan aizvadījuši par maču mazāk. Tā ka, lai Viktoru Dobrecovu un Ko šobrīd apsteigtu, Jurģim Pučinskam ar kompāniju nepieciešama uzvara. Mača sākums pulksten 14, tiekamies stadionā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: