BK Ventspils basketbolisti "Aldaris" LBL mačā viesos ar 81:88 piekāpās "Liepāja/Triobet" komandai, kas tādējādi sabojāja Sanda Valtera jubileju, kuram šajā mačā izdevās sasniegt 5000 gūto punktu robežu.

Lai gan liepājnieki turpina cīņu par trešo vietu LBL regulārajā sezonā, mača favorīti neapšaubāmi bija ventspilnieki, kurus tikai viena uzvara šķir no garantētas pirmās vietas regulārās sezonas kopvērtējumā. Protams, to gribējās panākt jau šajā mačā, taču nesanāca, un pie vainas bija mājinieku fantastikā precizitāte tālmetienos un pašu lēnīgā spēlē lielāko daļu mača. Jāpiebilst, ka BK "Ventspils" nācās iztikt bez saspēles vadītāja Lorenco Viljamsa palīdzības.

Sākās viss gan puslīdz labi, jo pirmo ceturtdaļu izdevās noslēgt savā labā 19:18, taču nākamās 20 minūtes laukumā spīdēja tikai viena komanda, un tā nebija "Ventspils". Laukuma saimnieki regulāri bija precīzi no tālmetienu līnijas, kamēr viesi punktus pārsvarā guva no groza apakšās, pirmajā puslaikā metot garām visus deviņus tālmetienus. Pēc 20 spēles minūtēm liepājniekiem bija +7 (40:33), bet pēc pusstundas jau +10 (65:55).

Ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē mājiniekiem bija jau 16 punktu pārsvars... BK "Ventspils" nepadevās un turpināja meklēt veidus, kā mainīt mača gaitu, un tos tiešām atrada, jo, tuvojoties mača beigām, mīnusi sāka dilt. Izdevās tikt pat piecu punktu attālumā un tūlīt pat gandrīz atgūt punktu... Diemžēl gandrīz stadijā šī spēle arī palika. Galu galā zaudējums 81:88, kas gan vēl nepārvelk svītru BK "Ventspils" izredzēm uz pirmo vietu regulārajā sezonā, toties liepājniekus šis panākums pietuvināja trešajai vietai.

"Liepāja/Triobet" mērķī raidīja 14 no 25 tālmetieniem (56%), kamēr ventspilnieki 28 metienos bija precīzi astoņas reizes. Sevišķi iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja Ivars Timermanis, kurš izmeta deviņus tālmetienus, bet mērķi raidīja septiņus.

Otrās ceturtdaļas savu trešo punktu mačā guva Sandis Valters, tā LBL čempionātā savācos 5000 punktus, kļūdams par 11 Latvijas basketbolistu, kam tas izdevies. Pēc šīs spēles Sanda rēķinā ir 5007 punkti, bet no visu laiku rezultatīvāko spēlētāju saraksta desmitās vietas, kurā atrodas Agris Galvanovskis, BK "Ventspils" aizsargu šķir 48 punkti. Šosezon mērķis sasniedzams, ko arī novēlam!

Liepāja/Triobet - Ventspils 88:81 (18:19, 22:14, 25:22, 23:26)
Ventspils: Zaķis 16 (2p. - 6/6, 1p. - 4/4), Vairogs 14, Timma 12 (6 ab), Valters 10, Grants 10, Kemps 9, Butjankovs 5 (6 ab), Lejasmeiers 3, Gulbis 2, Zeidaks

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: