Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā BK "Ventspils" basketbolisti viesos ar 60:66 piekāpās Lietuvas klubam "Siauliai".

Līdz pirmās ceturdaļas vidum vadībā bija te viena, te otra komanda, bet pilnīgi droši varēja teikt, ka laukumā dominē aizsardzība. Patīkamākais, ka tādā spēlē, visai plaši variējot ar sastāvu, plusos izdevās tikt ventspilniekiem. Pirmās desmit minūtēs komanda varēja noslēgt arī drošākos plusos, taču galu galā sanāca vien pluss 1 - 15:14. Diemžēl otro ceturtdaļu bija jāsāk ar minūtes pārtraukumu, jo pašiem noslēgt uzbrukumu ar labu metienu neizdevās, bet mājinieki guva ātrus četrus punktus, tiekot vadībā 18:15. Taču nedz apspriede, nedz spēlētāju maiņas iebīdīt BK "Ventspils" atpakaļ pirmajā ceturdaļā šķietami uztaustītajās labas spēles sliedēs nespēja.

Kamēr mājinieki cīnījās arvien azartiskāk, viesi bieži vien apjuka gan sava groza tuvumā, gan uzbrukumā, kas "Siauliai" komandai ļāva tikt pat desmit punktu vadībā. Veiksmīgāki bija uzbrukumi, kad bumbu izdevās dabūt uz groza apakšu, bet no perimetra garām lidoja viss izmestais (pirmajā puslaikā 9/0). Puslaika gan izdevās noslēgt uz pozitīvas nots - Lorenco Viljams pēc caurgājiena nogādāja bumbu grozā, samazinot mājinieku pārsvaru līdz 28:35.

Cik pozitīva nots bija pirmā puslaika izskaņā, tik minorīgos toņos ventspilnieku vilktais meldiņš skanēja otrā puslaika sākumā un arī visas trešās ceturtdaļas laikā. Nesanāca faktiski nekas, kamēr mājinieki turpināja lidot, ceturtdaļu uzvarot 20:8, bet visā mačā panākot 55:36... Ceturtajā ceturdaļā ventspilniekiem krietni bija jāpiedomā, kā panākt rezultātu, kas ļautu vismaz uz kaut ko cerēt divu spēļu summā.

Ventspilnieki padomāja, sapurinājās un tiešām atrada veidus, kā piebremzēt mājiniekus. Trīs minūšu laikā BK "Ventspils" izdevās samazināt savus mīnusus līdz 11 punktiem, turklāt šoreiz tiešām apspēlējot sāncenšu aizsardzību un punktus gūstot pat no ļoti izdevīgām pozīcijām. "Siauliai" treneriem nācās vien sasaukt minūtes apspriedi, taču jau pēc minūtes šīs darbības bija jāatjauno - pieci punkti pēc kārtas Valtera izpildījumā un BK "Ventspils" no mājiniekiem šķira tikai seši punkti 52:58. 

Lorenco Viljamsa tālmetiens divarpus minūte līdz mača beigām ventspilniekiem ļāva tikt viena metiena attālumā 60:62, bija iespējas tikt vēl tuvāk, taču šoreiz nesanāca - zaudējums 60:66. Nepatīkams, taču noteikti motivējošs, jo skaidrs, ka divu spēļu intriga pilnīgi noteikti ir saglabājusies. Atbildes spēle 15. martā Ventspilī, un tajā ventspilniekiem nepieciešams panākums ar vismaz +7.

Siauliai - Ventspils 66:60 (14:15, 21:13, 20:8, 11:24)
Ventspils: Grants 15 (10ab), Viljams 9, Zaķis 8, Gulbis 8, Vairogs 6 (7ab), Timma 5, Valters 5, Lejasmeiers, Butjankovs, Laksa

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: