Pirmo soli iepretim Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempiontitula aizstāvēšanai šodien spēra BK ''Ventspils'', kas savā laukumā astotdaļfināla sērijas otrajā spēlē pārliecinoši revanšējās Paņevežas ''Lietkabelis'' vienībai (84:55). Ceturtdaļfinālā mūsējo pretinieki būs ''Šiauliai'' basketbolisti.

Abu klubu pirmajā savstarpējā astotdaļfināla spēlē negaidītu panākumu izcīnīja Paņevežas komanda, kas uzvarēja līdz ar Derika Leonarda precīzu trejaci (no 45 grādu pozīcijas) atsitienā pret groza vairogu (67:66). "Ventspils" rindās šodienas mačam bija pieteikts amerikāņu jaunieguvums Vilijs Kemps, kurš pirmo reizi laukumā izgāja jau pirmās ceturtdaļas beigās un, lai arī guva tikai trīs punktus (2p. - 0/2, 3p. - 1/3), atstāja ļoti labu pirmo iespaidu [pamatoti uzbrukumi, nesavtība piespēlēs un acīmredzams cīņasspars aizsardzībā, kas ļāva divas reizes pēc kārtas uzvarēt mikroduelī ar pretinieku centru Neļubovu, neļaujot viņam saņemt piespēles postā.

Komandas cīņu iesāka līdzīgi, taču ''Ventspils'' spēlēja zem savu iespēju robežām - aizsardzībā lietuvieši līdz soda laukumam tika samērā bieži, nekautrējās mest no distances un spēles 8. minūtē ieguva septiņu punktu handikapu (15:22). Ceturkšņa beigās laukumā nākot Kempam, mājinieki sāka spēlēt labāk - divas reizes pēc kārtas pretiniekiem 24 sekunžu pārkāpums, bet uzbrukumā septiņus punktus pusotrā minūtē guva Valters ar Viljamsu. Rezultāts pēc desmit minūtēm 22:22.

Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki kāpināja apgriezienus aizsardzībā, un lietuviešus tas izsita no ritma. Viesi ātri sakrāja piezīmju normu, meta piespēles autā un četras minūtes nespēja gūt punktus, ļaujot mūsējiem pārņemt iniciatīvu un nostiprināt septiņu - deviņu punktu pārsvaru uz tablo. Uzbrukumā kurzemniekus uz priekšu vilka Timma, Viljamss un Zaķis, bet ierasti enerģiski no soliņa cīnījās amerikānis Grants. Ejot lielajā pārtraukumā, ''Ventspilij'' +8 puslaikā (41:33) un +7 divu spēļu summā.

Otrais cēliens sākās ar pārliecinošu ''Ventspils'' ofensīvu, kad pretinieku aizsardzību ar trim precīziem tālmetieniem īsā laikā demoralizēja Valters (53:41). Stafetes kociņu Valters nodeva Timmam (ļoti iespaidīgs poster danks trešās ceturtdaļas 27. minūtē) un Vairogam, kuru sekmīgās aktivitātes pirms pēdējām desmit minūtēm deva mūsējiem drošāku +14 (61:47). Ceturtās ceturtdaļas sākumā ''Ventspils'' ieguva 20 punktu pārsvaru, un pēdējās minūtes jau aizritēja formalitāšu kārtošanā. Spēles beigu rezultāts - 84:55 un divu spēļu summā +28.

Baltijas līgas ceturtdaļfinālā ventspilnieki tiksies ar principiālajiem pretiniekiem ''Šiauļiai''.

''Ventspils'' sastāvā rezultatīvi spēlēja Jānis Timma un Sandis Valters (abiem pa 13), bet produktīvākais ar 12 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām bija Lorenzo Viljamss. Lielākais +/- koeficients jaunpienācējam Vilijam Kempam (+26), kurš 22 minūtēs trim punktiem pievienoja divas bumbas zem groziem, trīs rezultatīvas piespēles un četras pārķertas bumbas.

Ventspilnieki uzvarēja cīņu zem groziem (41 pret 26), bija precīzi metienos no spēles (2p. - 64%, 3p. - 44%) un otrajā puslaikā viesiem ļāva gūt tikai 22 punktus.

Ventspils - Lietkabelis 84:55 (22:22, 19:11, 20:14, 23:8)
Ventspils: Timma 13 (5 rp, 5 ab.), Valters 13 (2p. - 2/2, 3p. - 3/6), Viljamss 12 (6 atl.b.), Zaķis 12, Grants 9 (2 bl.), Laksa 7, Lejasmeiers 6, Vairogs 4, Gulbis 3, Kemps 3 (4 pārķ.b.), Butjankovs 2, Gražulis

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: