Pirmo Baltijas Basketbola līgas astotdaļfināla maču šovakar aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, viesos tiekoties ar Lietuvas "Lietkabelis" komandu, ar kuru divas reizes jau spēlēja regulārajā sezonā.

Abos regulārās sezonas piegājienos ventspilnieki izcīnīja uzvaras, lai gan maču scenāriji bija dažādi. Ventspilī, vēl ar Gintautu Vileitu priekšgalā, "kabeļnieki" nespēja izrādīt kaut cik ievērojamu pretestību un BK "Ventspils" svinēja graujošu uzvaru 81:51. 19 punktus sameta Sandis Valters, 18 Jānis Timma, bet 16 Dāvis Lejasmeiers, savukārt viesiem 17 Dinma Odiokosa, kurā vairs nav komandā. Sezonas laikā komandas sastāvs vispār krietni mainījies, un otrajā spēlē pretī ventspilniekiem jau stājās citādāks "Lietkabelis".

Otrajā mačā komandu cīņa pret ventspilniekiem jau vadīja mūspusē labi zināmais Aļģirds Brazis, bet laukumā devās Latvijā spēlējušais centrs Ivans Ņeļubovs, kurš arī nodemonstrēja produktīvāko sniegumu – 17 punkti, desmit atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais ar 19 punktiem gan bija horvātu aizsargs Gorans Vrbača, kurš pret BK "Ventspils" spēlēja pirmo reizi. Lai gan viesi vairāk kļūdījās, labā darbībā aizsardzībā ļāva maču noslēgt savā labā – 64:59. 14 punkti un deviņas bumbas pie groziem Džerajam Grantam, bet pa 12 sameta Ronalds Zaķis un Dāvis Lejasmeiers.

Regulārajā sezonā "Lietkabelis" basketbolisti uzvarēja četrās spēlēs un piedzīvoja astoņus zaudējumus, turklāt trīs panākumus izcīnot pēdējās četrās spēlēs. Lietuvas čempionātā Paņevežas komandas rēķinā ir septiņas uzvaras 24 mačos, bet četras no tām izcīnītas pēdējās sešās spēlēs. Interesanti, ka vēl vakar "Lietkabeklis" viesos tikās ar "Lietuvos rytas", piedzīvojot zaudējumu 74:85.

BK "Ventspils" šī būs trešā un pēdējā spēlē izbraukuma maču sērijā, kas sākās pagājušajā sestdienā Jēkabpilī. Savukārt jau sestdien Paņevežas komanda būs jāuzņem savā laukumā, izspēlējot ceturto maču nedēļas laikā.

Spēle Paņevežā sāksies pulksten 18.30 un tās tiešraidi būs iespējams vērot Lietuvas portālā Sportotv.lt.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: