Sporta namā Pārventa notikušajā futbola festivālā ar šo sporta veidu, tā jaunāko laiku vēsturi mūsu pilsētā un iespējām trenēties iepazinās vairāki desmiti bērnu.

Uz futbola festivālu, ko rīkoja FK Ventspils, Olimpiskais centrs Ventspils un Izglītības pārvalde, bija aicināti pilsētas pirmsskolas iestāžu vecāko grupu bērni un skolu pirmo klašu audzēkņi. Jau labu laiku pirms pasākuma pulcējās mazie sportotāji, viņu vecāki, audzinātājas un skolotāji, un tas solīja aizraujošu dienu. Tomēr sanākušie uzreiz neķērās pie futbola spēlēšanas (ja neskaita enerģisko bumbas dzenāšanu tūlīt pēc ienākšanas zālē).

 

Vispirms visi noskatījās FK Ventspils sarūpēto filmiņu par futbola kluba vēsturi un sasniegumiem. Interesanti, ka bērni ar aplausiem un sajūsmas kliedzieniem uztvēra video redzamos vārtu guvumus un sarīkoja ovācijas arī filmiņas beigās. Tālāk jau sekoja jauno futbolistu paraugspēle, jautras stafetes un pēc tam arī futbola spēlēšana, taču tās gan nebija sacensības, jo šoreiz galvenais tiešām bija piedalīties – uzvarētāji bija visi un pie pasākuma organizatoru sarūpētajām balvām arī tika visi. Interesanti, ka pa sporta zāli šajā pasākumā skraidīja ne tikai puikas, bet arī meitenes, un, kas zina, varbūt kādu no viņiem pēc gadiem jau redzēsim lielās komandas sastāvā.

 

Festivāla idejas autors Valdis Ziemelis atzīst, ka tas bija mēģinājums parādīt, ka Ventspilī ir iespējas trenēties futbolā un ka uz treniņiem tiek gaidīts jebkurš bērns: «Gribam, lai bērni, viņu vecāki un skolotāji zina, ka pie mums ir labas iespējas trenēties futbolā, tāpēc prieks, ka uz mūsu aicinājumu atsaucās tik liels skaits interesentu. Cerams, ka liela daļa no viņiem parādīsies arī treniņos. Ņemot vērā to, ka interese bija tik liela, šādam pasākumam vajadzētu kļūt par tradīciju, tāpēc patīkami, ka ar savām idejām, kuras turpmāk vajadzētu īstenot, dalījās arī vecāki. Tās noteikti jāņem vērā, lai futbols Ventspilī kļūtu vēl populārāks.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: