BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Izaicinājuma kausa spēlē Francijā ar 72:74 piekāpās vietējai "Dijon" komandai, līdz ar to arī atvadoties no izredzēm uz spēlēšanu turnīra ceturtdaļfinālā.

Vakara pirmajā pusē viss notika atbilstoši ventspilnieku interesēm - lai gan turku "Hali Royal" vēl pēdējā ceturtdaļā bija iedzinējos, tomēr prata savā laukumā ar 64:59 pieveikt "Triumph" komandu. Arī mačs Dižonā ventspilniekiem sākās veiksmīgi, jo divarpus minūšu laikā izdevās izvirzīties vadībā 7:2. Mājinieki attapās tikai ceturtdaļas pašā izskaņā, tomēr pēc tās priekšā bija BK "Ventspils" 16:14.

Bija skaidrs, ka tikt pie drošāka pārsvara, kā tas bija Ventspils spēlē, šoreiz diez vai izdosies, kā arī notika. Iespējas visiem gan bija, taču allaž patraucēja kāda kļūda vai neprecīzs metiens. Aizsardzībā viss gan joprojām bija puslīdz kārtībā, taču francūži uzbruka precīzāk nekā tas bija Ventspilī.

Pirmā puslaika izskaņā vadību visiem atjaunoja Mārtiņa Laksas tālmetiens, bet trešās beigās labāk darbojās mājinieki, līdz pašu nesavaldība ļāva mūsējiem samest piecus punktus pēc kārtas. "Dijon" tik kaislīgi protestēja par tiesneša lēmumu, ka tehnisko piezīmi saņēma gan soliņš, gan Sambu Traore - Lorenco Viljams realizēja visus četrus soda metienus, Vairogs pēc brīža pievienoja vienu.

Tomēr pēdējās desmit minūtes ar punkta pārsvaru (56:55) sāka mājineiki. Un atkal jau - arī pēdējās ceturtdaļas sākumā viss sagriezās par labu ventspilniekiem, kam gan sekoja ne tik labs ceturtdaļas vidus, bet mačs izskaņā veiksme itkā atgriezās, bet...

Pusotru minūti līdz mača beigām BK "Ventspils" bija +3 un bumba, tomēr sekoja sasteigti metieni, neveiksmīgi lēmumu un "nazis mugurā" no sāncenšu līdera Harisa. 11 sekundes līdz mača beigām viņš trāpīja no tālās distances, "Dijon" komandai panākot divu punktu pārsvaru, bet ventspilnieku pēdējais uzbrukums nebija precīzs - 72:74...

Līdz ar to BK "Ventspils" komanda zaudējusi cerības uz kvalificēšanos ceturtdaļfinālam, taču turnīrā vēl jāaizvada viena spēle - viesos jātiekas ar "Triumph" un jāmēģina Eirosezonu noslēgt uz pozitīvas nots.

Dijon - Ventspils 74:72 (14:16, 20:20, 22:25, 18:11)
Ventspils: Timma 15, Viljamss 13 (10 rp), Valters 10, Vairogs 8, Grants 6, Lejasmeiers 6, Laksa 5, Gulbis 4, Zaķis 3, Butjankovs 2

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: