Šodien FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīra priekšpēdējo maču aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, viesos tiekoties ar "Dijon" komandu. Ventspilnieki vēl turpina cīņu par ceturtdaļfinālu, taču atlikušajos mačos nepieciešamas gan uzvaras, gan veiksme.

Ventspilnieki turnīra tabulā var apsteigt Ļubercu "Triumph" komandu, ar kuru jātiekas pēdējā kārtā, taču, lai šai spēlei no turnīra tabulas viedokļa būtu jēga, jāsakrīt divām lietām – vispirms pašiem jāuzvar Dižonā, bet jācer arī, ka "Royal Hali Gaziantep" savā laukumā pieveiks "Triumph" komandu. Jā sakritīs šīs abas lietas, nākamajā nedēļā Ļubercos notiks cīņa par otro vietu grupā. Krievijas klubam pēdējā mačā derēs jebkāda uzvara, bet ventspilniekiem būs nepieciešams panākums ar +6, lai tiktu priekšā divu spēļu summā.

BK "Ventspils" basketbolistu rēķinā ir viena uzvara četros mačos, turklāt līdz šim vienīgais panākums izcīnīts, savās mājās pārliecinoši apspēlējot tieši "Dijon". Savu līdz šim rezultatīvāko maču toreiz aizvadīja Sandis Valters, realizējot sešus tālmetienus un sakrājot 21 punktus, un nav šaubu, ka arī viesos šāds sniegums sāncenšu agresīvās aizsardzības apspēlēšanai būs ļoti nepieciešams. Pirmajā komandu cīņā ventspilnieki ļāva sāncenšiem bumbu nozagt 11 reizes, kopumā pieļaujot 18 kļūdas, taču glāba labā metienu realizācija. Skaidrs, ka viesos jāspēlē uzmanīgāk, jo cerības, ka arī šajā mačā bumbas kritīs grozā precīzāk nekā "Dijon", ir mazākas. Sveši grozi, tomēr ir sveši grozi.

Lai gan Dižonas klubs jau zaudējis cerības iekļūt Izaicinājuma kaus izslēgšanas mačos, ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers ir pārliecināts, ka tas vieglāku cīņu nesola. Pretī nāk laba komanda, kas joprojām ir Francijas čempionāta galvgalī, tāpēc vispirms jākoncentrējas uz savu sniegumu un nav jāgaida kādas dāvanas. Savā laukumā francūžus izdevās atstāt zem 60 punktiem, kas arī bija panākuma atslēga, jo arī viesu spēle pie sava groza bija līmenī – BK "Ventspils" sameta 69 punktus, bet "Dijon" vidēji mačā ielaiž 68,7. Šāda rezultativitāte arī viesos nebūtu peļama, taču jācenšas samazināt kļūdu skaitu, uzbrukumā spēlējot pacietīgi un pildot spēles plānu.

Mačs Dižonā sāksies pulksten 21.30 pēc Latvijas laiku un tā tiešraidi būs iespējams vērot Sportacentrs.com.

K Grupas tabula

VKomandaSUZ+/-P.
1. Royal Hali 4 4 0 +46 8
2. Triumph 3 3 1 +6 7
3. Ventspils 3 1 3 -31 5
4. Dijon 3 0 4 -21 4

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: