Soču olimpiādē bobsleja divnieku mačos Latvijas spēcīgākā ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens ierindojās piektajā vietā, bet Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms finišēja 16. pozīcijā.
Pēc pirmajiem diviem braucieniem  Latvija I ieņēma sesto vietu, turklāt arī medaļām izdevās tikt tuvā - no otrās vietas šķir 0,16 sekundes, no trešās vietas 0,12 sekundes. Ķibermanis/Leiboms bija 16. vietā, bet pavisam uz starta izgāja 30 ekipāžas. 
 
Otrajā dienā Melbārža divnieka braucieni īpaši neatšķīrās no pirmās dienas piegājieniem, taču kļuva skaidrs, ka cīņā par medaļām iejaukties acīmredzot neizdosies. Aktulāks bija jautājums, vai izdosies apsteigt pārsteidzošus braucienus veicošo Krievijas otro pilotu Kasjanovu. Pēc trim braucieniem abu pilotu rezultāti bija identiski, bet pēc četriem par vietu augstāk tomēr bija krievu divnieks, kas gandrīz arī aizstiepās līdz bronzai - Kasjanovs ceturtais, Melbārdis piektais. Latvija II arī pēc otrās dienas saglabāja 16. vietu.
 
Pirms došanās uz Sočiem Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis atzina, ka nedomā par konkrētām medaļām, mērķi spraužot nedaudz citādāk - pārrakstīt neatkarīgās Latvijas sporta vēsturi, ierindojoties augstākās vietās, nekā tas līdz šim olimpiādēs bija izdevies mūsu divniekiem un četriniekiem. Šo mērķi divniekos īsti nav izdevies uzlabot, bet augstākā vieta ir atkārtota gan - 1998. gadā Nagono Prūsis kopā ar Jāni Elkstiņu arī izcīnīja piekto vietu.
 
Četrinieku mači risināsies nedēļas nogalē - sestdien plkst. 18.30 un 20 pirmie divi braucieni, svētdien 11.30 un 13 izšķirošie divi braucieni.  
 

Bobslejs, vīrieši, divnieki

VDivnieksValstsLaiks
1. A.Zubkovs/A.Vojevoda Krievija 3:45.39
2. B.Hefti/A.Baumans Šveice +0.66
3. S.Holkombs/S.Lengtons ASV +0.88
4. A.Kasjanovs/M.Belugins Krievija +0.91
5. O.Melbārdis/D.Dreiškens Latvija +1.09
6. Dž.Kripss/B.Bārnets Kanāda +1.23
7. K.Springss/Dž.Lamsdens Kanāda +1.40
8. F.Frīdrihs/J.Bekers Vācija +1.46
9. L.Rašs/L.Brauns Kanāda +1.49
10. R.Peters/J.Egers Šveice +1.57
...16. O.Ķibermanis/V.Leiboms Latvija +3.13

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: