Pēc pirmajiem diviem braucieniem olimpiskajās bobsleja sacensībās diviniekiem Latvija I Melnbārdis/Dreiškens ieņem sesto vietu, turklāt ar pavisām reālām izredzēm uz godalgām.

Oskars Melnbārdis un Daumants Dreiškens sacensības sāka ar starta rekordu (4,78), turklāt arī braucienā lielu kļūdu nebija, taču veiksmīgi trasi veica vairāki piloti, tāpēc laiki bija ļoti blīvi. Latvija I ierindojās astotajā vietā, no līderiem Zubkova/Vojevodas atpalikot 0,37 sekundes, taču par 0,17 atpaliekot no trešās vietas. Labs starta laiks (4,83) arī Oskara Ķibermaņa un Vaira Leiboma divniekam, bet nelielas kļūdiņas trasē ļāva ieņemt 16. vietu.

Otrajā braucienā Melnbārža divnieks bija gandrīz tik pat labs startā un pietiekoši solīds braucienā, lai cerētu uzlabot savu pozīciju, kas arī izdevās. Pēc diviem braucieniem Latvija I ieņēma sesto vietu, turklāt arī medaļām izdevās tikt tuvā - no otrās vietas šķir 0,16 sekundes, no trešās vietas 0,12 sekundes. Ķibermanis/Leiboms pēc laba starta trases sākumā pieļāva kļūdu un veica savu braucienu lēnāk ne kā pirmajā mēģinājumā, divu braucienu summā gan saglabājot 16. vietu. Kopumā sacensībās startē 30 divnieki, bet pēdējā vietā šobrīd ir publikas mīluļi Jamaikas ekipāža, kas otrajā braucienā gandrīz piedzīvoja kritienu.

Pirmdien risināsies izšķirošie divi braucieni - plkst. 16.30 un 18.05.

Toties jau 8 no rīta pēc Latvijas laika sacensības bija jāsāks biatlonistiem, sacenšoties 15 km distancē ar kopīgu startu, taču trase Laura joprojām bija biezā miglā, tāpēc starts pārcelts jau uz otrdienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: