Skeletonists Martins Dukurs sarūpējis Latvijai pirmo sudraba medaļu Soču olimpiādē četru braucienu summā piekāpjoties tikai mājiniekam Aleksandram Tretjakovam. Tomass Dukurs ierindojās ceturtajā vietā, turklāt arī otro olimpiādi pēc kārtas.

M.Dukurs pēc pirmajiem diviem braucieniem piektdien bija otrajā vietā, no Tretjakova atpaliekot par 0,56 sekundēm. Tikmēr T.Dukurs bija sestais, trešās vietas īpašniekam zaudējot 0,51 sekundi. Savukārt sestdien trešajā braucienā M.Dukurs atspēlēja 0,02 sekundes, bet T.Dukurs pakāpās uz piekto vietu.

Iepriekš vēsturē divas olimpiskās medaļas bija ieguvuši vien divi skeletonisti, bet M.Dukuram un Tretjakovam Sočos izdevies pievienoties šim sarakstam. Šis ir vienīgais olimpiskais sporta veids bez divkārtēja čempiona un tāds tas palicis arī Sočos, jo Olimpiādei nebija kvalificējies Vankūveras čempions Džons Montgomerijs no Kanādas.

Vecākais no brāļiem - Tomass Dukurs - sacensības noslēdza ceturtajā vietā, izmantojot amerikāņa Džona Deilija rupjo kļūdu un pakāpjoties no piektās pozīcijas, kurā bija pēc trešā brauciena. Līdz medaļai latvieti šķīra 0,32 sekundes.

Trešais finišēja Metjū Entuāns no ASV, kurš uzvarētājam zaudēja 2,97 sekundes.

Ceturtajā braucienā M.Dukurs uzrādīja otro labāko laiku aiz Tretjakova un summā viņam zaudēja 0,81 sekundi. Četros braucienos latvietis divreiz bija otrais, bet reizi - trešajā braucienā - pirmais. T.Dukurs sacensību braucienos uzrādīja attiecīgi sesto, divpadsmito, piekto un septīto labāko laiku.

Šī jau ir Latvijas veiksmīgākā ziemas Olimpiāde. Iepriekš Vankūverā tika izcīnītas divas sudraba medaļas, to skaitā arī M.Dukuram, bet Sočos jau iegūts viens sudrabs un divas bronzas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: