BBL regulāro sezonu ar iespaidīgu uzvaru noslēguši BK "Ventspils" basketbolisti, savā laukumā ar 98:56 sagrāva "Siauliai" komandu, tā nodrošinot pirmo vietu B grupā.

Pirmajā abu komandu spēlē Šauļos mājinieki lieliski aizvadīja otro puslaiku, svinot uzvaru 84:68, taču tas nenozīmēja, ka BK "Ventspils" sestdienas mačā bija nepieciešama uzvara ar kādu konkrētu punktu pārsvaru. Abām komandām pirms šī mača bija pa deviņām uzvarām, tāpēc pirmo vietu grupā ļautu ieņemt arī uzvara +1. Tomēr ventspilnieki pamanījās paveikt abus darbiņus - uzvarēt gan mačā, gan divu spēļu summā.

Laukuma saimnieki sāka ar astoņiem punktiem pēc kārtas, bet "Siauliai" pēc minūtes pārtraukuma pusi no mīnusiem nometa. Tomēr tā lietuviešiem faktiski tā arī palika vienīgā veiksmīgā epizode - pirmās desmit minūtes BK "Ventspils" noslēdza savā labā 26:15, bet pēc pirmā puslaika bija priekšā 50:25! Turklāt ventspilnieki spēlēja ne viena produktīvi, bet arī skaisti. Ko vien vērts bija Lorenco Viljamsa danks pēc caurgājiena!

Pēc pārtraukuma ventspilnieki neļāva sāncenšiem kaut kā uzlabot savu situāciju, pat vēl vairāk - mājinieki viesus gremdēja arvien dziļāk, turklāt arī neaizmirstot iepriecināt līdzjutējus ar skaistām epizodēm. Dodoties pēdējā uzbrukumā, BK "Ventspils" arī varēja tikt pie simtā punkta, taču uzbrukums nebija precīzs, bet iespaidīgu uzvaru izcīnīt tas netraucēja - 98:56! Līdz ar to ventspilnieki ar 10 panākumiem 12 spēlēs triumfēja B grupā, izslēgšanas mačos tiekot pie teorētiski ērtākiem pretiniekiem un izspēles kārtības.

"Spēlei gatavojāmies kā finālam, bijām labi noskaņojušies un tas arī bija redzams laukumā. Nezinu, ko tieši nākotnē mums dos pirmā vieta B grupā, bet bez uzvarām panākumi nevar būt, tāpēc esmu gandarīts, ka esam pirmie. Lai uzvarētu līgā, jāturpina uzvarēt," pēc mača atzina BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Ventspils – Šiauliai 98:56 (26:15, 24:10, 24:14, 24:17)
Ventspils: Viljamss 19 (2p 5/7, 3p 2/3, 1p 3/4; 7ab, 5rp), Timma 18 (2p 4/5, 3p 2/3, 1p 4/4; 6rp), Gulbis 17, Grants 8 (7ab), Zaķis 8 (5ab), Laksa 6, Gražulis 5, Lejasmeiers 5 (5rp), Vairogs 5, E. Štelmahers 3, Valters 3, Butjankovs 1

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: